Eskişehir'de temmuz ayında meydana gelen cinayetin ilk davası bugün görüldü. 
 

CESET BAVULLAR İÇİNDE BULUNMUŞTU

Odunpazarı ilçesine bağlı Erenköy Mahallesi Bozkaya sokaktaki bir evin bahçesinde geçen Temmuz ayında Afganistan uyruklu Malik Gülen'in parçalara ayrılmış ve bavullara konulmuş cesedi bulundu.
 

ZANLI TUTUKLANDI

Olayla ilgili soruşturma başlatan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri katil zanlısının Afganistan uyruklu Beitollah Tatlıdil olduğunu belirledi. Yapılan çalışmaların ardından yakalanan Tatlıdil, çıkarıldığı mahkemece ‘canavarca hisle, kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı, soruşturması tamamlanan Beitollah Tatlıdil hakkında Eskişehir 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı. 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Afganistanlı Beitollah Tatlıdil, öldürülen Malik Gülen'in yakınları ile avukatları katıldı.
 

KATİLİN MÜEBBET CEZASI KALDIRILDI

Tanık ifadelerinin ardından Eskişehir 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanık Afganistanlı Beitollah Tatlıdil’e önce müebbet hapis cezası verirken, bu cezaya ‘haksız tahrik indirimi’ uygulayıp 18 yıla düşürdü.
 

"ÇOK PİŞMANIM ŞAŞKINLIKTAN CESEDİ ORTADAN KALDIRAMADIM"

Sanık Tatlıdil, mahkemede kendisini çok pişman olduğunu belirterek, “Malik’in ailesi terörist olduğu için korktum ve cesedi yok etmeye karar verdim. Parçalara ayırıp bavullara koydum. Bu olaydan dolayı çok pişmanım, korkudan ve şaşkınlıktan cesedi de ortadan kaldıramadım.” dedi.SuperHaber

Editör: Wan Haber