Açık Cezaevi’nde cezasını çekmekte olan yurttaşlara pandemi döneminin başlamasıyla beraber izin verilmişti. Hükümlüler, izne çıkarılmıştı ve bu süreç birkaç defa ertelenmişti. Yeni yılda İznim bitip bitmeyeceğini merak eden vatandaşlar Açık Cezaevi İzinleri Uzatıldı Mı? sorusunu gündeme getiriyor.

Pandemi sebebiyle vatandaşlar cezaevlerinden çıkabilirken, izinleri sonlandığında geri cezaevine dönmeleri gerekiyor.

Açık Cezaevi İzinleri Uzatılacak Mı?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifleri Genel Müdürlüğü açık ceza infaz kurumlarında yatmakta olan ya da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanmış olan hükümlülerin izin sürelerinin 2 ay daha uzatılacağını 2020 senesinin aralık ayı içerisinde açıklamıştı.

Açık Cezaevi İzinleri Uzatılacak Mı?

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 7242 sayılı kanun bağlamında bazı hükümlüler açısından uygulanmakta olan koronavirüsü izninin 2 ay daha uzatıldığı belirtilmişti.

Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, 26 Kasım 2020 tarihli duyurusunda salgın riskinin ortadan kalkmamış olması sebebiyle hükümlülere verilmiş olan covid-19 izin sürelerinin 2 ay süreyle uzatılmasına dair öneri bağlamında açık ceza infaz kurumlarında yatmakta olan ya da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanmış hükümlüler ile denetimli serbestlik Tedbiri uygulama süresi ve cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkında izin sürelerinin 5275 sayılı kanunun geçici 5. Maddesi uyarınca 30 Kasım 2020 tarihinden itibaren 2 ay süreyle uzatılmasına karar verilmişti.

25 Ocak 2021 tarihinde Yapılan yeni bir açıklamayla izin süresinin 2 ay daha uzatıldığı bildirildi. 

Açık Cezaevi İzinleri Ne Zaman Bitecek?

İzinler 30 Ocak 2021 tarihinden itibaren 2 ay daha uzatılmıştır Buna göre Açık Cezaevi İzinleri 31 Mart 2021 Tarihinde Bitecek.

Editör: Wan Haber