Koronavirüs pandemi salgını nedeniyle Açık cezaevlerindeki ve kapalı cezaevlerinden açık cezaevlerine gönderilmeye hak kazanan hükümlülerin, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak izinli sayılması kararı verilmişti. 

1 Aralık 2020 tarihinden itibaren 2 ay süreyle uzatılan izin süreleri 31 Ocak 2021 tarihinde sona erecek.

Peki izinler tekrar uzatılacak mı?

Konu ile ilgili WanHaber ekibi olarak araştırmalarımız sonucunda izin sürelerinin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda bir kaç bilgiye ulaştık.

Geçtiğimiz Kasım ayında konu ile ilgili bir açıklama yapan Ak Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Meclis'in, daha önce salgın dolayısıyla Sağlık Bakanlığının önerisi üzerine Adalet Bakanlığına, açık cezaevinde bulunan mahkumların salgın şartlarında 2'şer ay izinli sayılmasına ilişkin yetki verdiğini, Kasım ayı sonu itibariyle bu yetkinin yeniden verilmesine sıcak bakıldığını ifade etmişti.

Bostancı'nın bu ifadelerinin sonrasında Adalet Bakanlığı izin sürelerini 31 Ocak 2021 tarihine kadar uzatmıştı.

Yeni yıla girilmesiyle birlikte izin sürelerinin bitmesine sayılı günler kaldı.

Peki izin süreleri yeniden uzatılır mı?

Ak Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Kasım ayındaki açıklamalarının devamında belirttiği üzere, salgın sürecinin devam etmesi halinde Sağlık Bakanlığı'nın tavsiyesi üzerine Adalet Bakanlığı söz konusu süreyi 2 ayı geçmemek kaydıyla 3 kez uzatabileceği söylenmişti.

Yani koronavirüs pandemi salgını devam ettiği sürece açık cezaevi hükümlülerinin izin süreleri en fazla 31 Temmuz 2021'e kadar uzatılabileceği öngörülüyor.

Editör: Wan Haber