Milyonlarca mahkum açık cezaevi izinlerinin uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyor. Pandemi sebebiyle izinli olarak dışarı çıkan açık cezaevi mahkumları Adalet Bakanlığı'ndan yapılacak açıklmaaya kilitlendi.

Peki açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Uzatılacak mı? Mahkumn izin süresi ne zaman bitecek? Son durum ne?

2021 Açık cezaevi izinleri için yapılan son duyuru 31 Ocak 2021 tarihinden itibaren 2 ay daha uzatıldığı yönündeydi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden henüz bir açıklama yapılmadı. 

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILDI MI?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden COVID-19 izniyle ilgili duyuru yapıldı.

Duyuruda 7242 sayılı kanun kapsamında bazı hükümlüler için uygulanan corona virüsü izninin 2 ay daha uzatıldığı belirtilmişti.

Açık cezaevleri izinleri 31 Ocak 2021 tarihinden itibaren 2 ay süreyle uzatıldı. Buna göre, açık cezaevi izinleri 31 Mart 2021 tarihinde sona erecek.

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILACAK MI?

Açık cezaevi mahkumları izin süreleri ile ilgili yeni bir kararın açıklanmasını merakla takip ediyor. Mahkumlar pandemi dolayısıyla izinle özgürlüklerine kavuşurken sürenin uzatılmasını talep ediyor. Bir çok mahkum aileleri ile bielikte yeni bir yaşam kurduklarını, çalışmaya başladıklarını belirterek tekrar cezaevine dönmek istemediklerini belirtiyor. Adalet Bakanlığı'nın ne yönde bir karar vereceği mahkumlar tarafından heyecanla bekleniyor. 

Editör: Wan Haber