Türkiye'nin en önemli sınır kentlerinden biri olan Van, son bir yıldır Kapıköy Sınır Kapısı'nın kapalı olmasından dolayı ciddi ekonomik sorunlar ile baş başa kaldı.

2020 yılının mart ayından bu yana kapalı bulunan Kapıköy Sınır Kapısı, kent ekonomisine ciddi zararlar vermiş durumda. Her platformda ve toplantıda gündeme gelen Kapıköy Sınır Kapısıyla ilgili A Haberin yaptığı haber sosyal medyada gündeme geldi.

A HABER MUHABİRİ "KAPI AÇIK" DEDİ 
Kapıköy Sınır Kapısı'nda yayın yapan A Haber muhabiri, Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği Kapıköy'ün kapalı olmasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Koronavirüs tedbileri Kapıköy Sınır Kapılarında da devam ediyor. İran üzerinden yurda girmek isteyen turistlerin ateşleri ölçülüyor. Öte yandan sınır kapısında bulunan turistlerin ateşleride, ateş ölçer ile ölçülyor. Sınır kapısındaki memurlar 24/7 olarak görevlerini sürdürüyorlar. Bu noktada İranlı turistlerin geliyor ve buradaki servisler ile Van'a geçiyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kapıköy'ün kapalı dediği, Kapıköy Sınır Kapısı'ndayız. Burada giriş-çıkışlar kontrollü olarak gerçekleştiriliyor."

Van'daki turzimciler ve birçok STK başkanı A Haber'in bu yayını eleştirerek, özellikle sosyal medyada tepkisini dile getirdi. Güncel Van

Editör: Wan Haber