Adana Haberleri - Adana’da polis, zehir tacirlerine şafak vakti şok baskın düzenledi. 4 mahallede daha önceden belirlenen 28 ayrı adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Helikopter destekli operasyon, aksiyon filmlerini aratmadı. Polis, duvara tırmanıp, damdan dama atladı, koç başları ile kapıları kırılıp girilen evler eğitimli köpeklerle didik didik arandı. Çok sayıda uyuşturucunun ele geçirildiği operasyonda 21 kişi de gözaltına alındı.

750 POLİSLE ŞOK BASKINLAR
‘Torbacı’ olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonu, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek yönetti. Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kent merkezindeki Anadolu, Çamlıbel, Şehit Erkut Akbay ve 19 Mayıs mahallelerinde daha önceden belirlenen 28 ayrı adrese, 750 polisle şafak vakti şok baskınlar düzenledi. Helikopter destekli operasyona özel hareket ve çevik kuvvet ekipleri de katıldı.

 
GÖZALTI LİSTESİ OLUŞTURULDU
Operasyonda gözaltına alınacak kişilerin listesi önceden oluşturuldu ve söz konusu şahıslar hakkında da çalışma yapıldı. Buna göre polise karşı koyup, silahlı çatışmaya girme ihtimali bulunan şüpheliler de tespit edildi. Bu kişilere yönelik baskınlarda özel hareket ekiplerinden yardım alındı. Özel harekat polisi, önce uzun namlulu silahlarla çevre güvenliği aldı, ardından da koç boynuzu ile kapıları kırılan evlere girdi.

 
HELİKOPTERDEN BİLGİ AKTARIMI
Objektiflere aksiyon filmlerini aratmayacak görüntülerin yansıdığı operasyonlarda özel harekat ekipleri, baskın düzenlediği adreslerde de silah, pompalı tüfek ile birlikte çok miktarda esrar ve uyuşturucu hap ele geçirdi. Karada evlere şok baskınlar düzenlenirken, havada da polis helikopteri termal kamera ile görüntü alıp, evlerinin damından kaçabilecek veya olası bir saldırı hazırlığına karşı yerdeki ekiplere sürekli bilgi aktarımı yaptı.

 
ESRARA ‘SEBZELİK’ ZULASI
Gerçekleştirilen baskınlarda narkotik polisleri, özel eğitimli köpeklerden de faydalandı. Evler didik didik arandı. Girilin bir evin mutfağındaki sebzelikten şüphelenen polis, karşılaştığı tablo karşısında kısa süreli şaşkınlık yaşadı. Sebzeliğin içinde satışa hazır paketler halinde esrar ele geçirildi. Mutfakta bu kez ahşap bir yiyecek dolabında poşet içinde esrar bulundu. Uyuşturucu tacirinin esrarı, yediği yiyeceklerin arasına saklaması dikkat çekti.

 
DUVARDAN DUVARA ATLADILAR
Mahalle sakinlerinin evlerinin balkonundan meraklı gözlerle takip ettiği operasyonda hareketli saatler de yaşandı. Bahçe duvarlarından tırmanıp, damdan dama atlayan polisler, bölgede adeta kuş uçurtmadı. Gerçekleştirilen operasyonlarda 21 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda silah, tüfek ve uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Baskınların düzenlendiği saatlerde Şanlıurfa’da da eş zamanlı operasyonların gerçekleştirildiği bildirildi. (Akşam)

Editör: Wan Haber