Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, 6,5 yıldır sürdürdüğü başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.

KOSGEB'in internet sitesinde yer alan mesajında Kaplan, KOBİ'leri ve girişimcileri desteklemek için kurulan İdarenin başkanlığını 2008 yılı Mayıs ayından bu yana yürüttüğünü anımsattı.

KOSGEB'i "girişimciler, millet ve çalışanlar için ve onlarla birlikte inşa edilecek ve yaşanılacak bir gelecek" olarak tanımlayan Kaplan, idealleri korurken gerçekleri de göz ardı etmeden görevini ve sorumluluklarını yerine getirmiş olmanın huzuru içinde olduğunu belirtti.

Geriye baktığında, destek sisteminin modernleştirilmesi, proje temelli desteklerin artırılması, girişimciliğe önem verilmesi ve KOSGEB'in kurumsallaşması çalışmalarında başkan olarak görev yaptığını kaydeden Kaplan, mesajında şunlara yer verdi: "Bu dönem içinde özellikle destek takip sisteminde ve idari işlemlerde e-dönüşüm sağlanarak şeffaf, izlenebilir ve hesap verilebilir bir kurum inşa etmeye çalıştık. Daha önce bulmakta zorlandığımız veri ve istatistiklerin kolayca derlenerek politika ve program uygulama sürecinin bilimsel bir temele oturmasını sağladık. Bir bayrak yarışı olan bu görevde yapmayı isteyip de yapamadıklarımızı bizden sonrakilerin hep daha ileri götürmesini temenni ediyorum.

Bu tür görevler için uzun sayılabilecek bir sürenin ardından kurum için yeni bir kan değişimine gitmek ve kurumun önünü açmak gerektiğini düşünmekteyim. Atanırken bir gün görevimizi devretme zamanının da geleceğinin farkındaydık. Uzman yardımcısı olarak başladığım, aşkla şevkle ve samimiyetle her kademesinde görev aldığım ve en üst makamı olan başkanlığını da 6,5 yıl gibi uzun bir süre yürüttüğüm KOSGEB başkanlığı görevimden bugün itibarıyla istifa ediyorum."

Kaplan, görev yaptığı süre boyunca KOSGEB'e destek olan AK Parti hükümetine, bakanlara İcra Komitesi üyelerine çalışma arkadaşlarına, KOBİ'lere, sektör temsilcilerine, girişimcilere, sivil toplum kuruluşlarına, tüm paydaşlara ve Türk milletine teşekkür etti.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki rolünü ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini artırmak ve sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla kurulmuş kamu kurumu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan KOSGEB, 12 Nisan 1990 tarihli ve 3624 sayılı yasayla kuruldu.

Kosgeb Destekleri 
KOBİ Proje Destek Programı
Tematik Proje Destek Programı
İşbirliği Güçbirliği Destek Programı
AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı
Genel Destek Programı
Girişimcilik Destek Programı
Gelişen İşletmeler Piyasası Kobi Destek Programı
Kredi Faiz Desteği
Laboratuvar Hizmetleri

Editör: Wan Haber