1.Renk Kombinasyonları İyi Tanınmalı

Renklerin kullanımı ile oluşturulan kombinasyonlardan bahsetmeden makyaj profesyonellerinin tüyolarını vermiş sayılmayız. Bunlar genel itibarıyla cilde renk ve ışıltı veren değişik pigmentlerin karışımlarından meydana gelmektedir. Makyaj uygularken doğru renklerin aynı arada kullanılmasını bilmek gerekir.

Aynı renkler bir kadında mükemmel sonuçlar verirken, bir başka kadında ise aynı neticeyi vermeyebilir. Çünkü her cilt tonunun kimyası, yapısı birbirinden farklı olabiliyor.

2.Kontur Ve Aydınlatma Önemlidir

Konturu doğru bir biçimde uygulamak ve makyajı tamamlarken aydınlatıcının kullanılması harika profesyonel bir makyaj açısından vazgeçilmez 2 püf noktası olarak karşımıza çıkmaktadır. Çünkü kadının yüzünün güzelliğini bu iki uygulama aracılığı ile öne çıkarmak mümkündür. Bu iki tekniğin kurallarına hakim olarak yüze istenildiği gibi özellikler katılabilir ya da çeşitli kusurları izleyebilirsiniz.

3.Fırçanın Temiz Kullanılması

Profesyonel bir makyaj uygulanması açısından yüzün her alanı açısından değişik formatlarda imal edilmiş doğru fırçalara sahip olunması gerekiyor. Ayriyeten, bütün aksesuarların her zaman sterilize edilmesi, aynı zamanda ürün artıkları veya fırça kıllarının üzerindeki kişilerin yok edilmesi gibi hijyen kurallarına titizlikle riayet edilmesi mükemmel bir makyaj açısından önemli hususların başında gelmektedir.

4.Kaliteli Ürünlerin Kullanılması İyi Sonuçları Beraberinde Getirir

İyi ürünlerin kullanılması ile kurumayan ruj, erimeyen göz farı, çatlamayan baz elde edilebilir.

Piyasada kullanılan ürünleri satın alırken, bu ürünlerin kalite standartlarına sahip olup olmadığına dikkat edilmelidir. Kaliteli ürünleri kullanmak, genel itibariyle uygulaması kolay olduğu için ve bronzlaştırıcı, aydınlatıcı kontur ve hatta ruj olarak da kullanılabileceği için ancak en önemlisi sağlığa olumsuz etki edecek çeşitli maddelerin en aza indirilmesi ile üretildiği için tercih sırasının başında gelmektedir.

5.Cilt Hidrasyonu İhmal Edilmemeli

İyi bir makyaja başlamadan önce cildin temizlenmesi ve nemlendirilmesi tabii ki İlk adımlar arasında yer almaktadır. Fakat bu sebeple makyaj yapmaya başlamadan önce cildin, dermatologlar aracılığı ile önerilen soğuk su ve sabun ile yıkanması gerekiyor. Bunu yapmak daha çok gözeneklerin kapanmasını ve kullanılacak kozmetik ürünlerin cildin üzerinde homojen bir şekilde uygulanmasını sağlayacaktır.

Editör: Wan Haber