Erzurum'da ikamet eden Gökhan Doğan, 1964 yılında vatani görevini yaptığı Muğla'nın Milas ilçesinde tütün kaçakçıları tarafından şehit edilen dedesinin mezarını arıyor.
Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Kazıklı köyünde 1964 yılında askerliğini yaparken şehit düşen Kazım Doğan'ın 29 yaşındaki torunu Gökhan Doğan, dedesinin mezarını bulmak için 49 yıl sonra Milas'a geldi. Dedesinin şehit düştüğü köyün sakinleri ile konuşan Doğan, dedesinin tütün kaçakçıları tarafından öldürüldüğünü öğrendi. Şehit Doğan'ın cenazesinin imkansızlıklar nedeniyle memleketine gönderilemediği de öğrenildi. Doğan'ın mezarının bulunması için Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ve Muğla İl Jandarma Komutanlığı Milas, Yatağan ve Bodrum Bölge Sorumlusu İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Ertuğrul Memiş de devreye girdi.
Kazım Doğan'ın nasıl şehit olduğunu anlatan Kazıklı köyünün eski imamı Mehmet Emin Çulfa (85), "1964 yılıydı, jandarma ve Tekel görevlileri tütün kaçakçılarına karşı operasyondaydı. Tütün kaçakçılarının tespit edilmesi için çalışma yapılıyordu. O gün jandarma ve Tekel görevlileri bir ciple köye gelmişlerdi. Yaptıkları denetim sonrasında bazı köylülere ceza işlemi uygulanmış. Daha sonra köyden ayrılmak üzere yola çıktılar. Bende belirli bir güzergaha kadar gitmek için aynı araca bindim. Ceza alan bazı köylüler, Tekel görevlisine ateş etmek için Dereköy civarında pusu kurmuşlar. Ateş edilen bölgeye yaklaştığımız sırada jandarma er arkada oturuyordu. Yerinin rahat olmadığını söyleyerek aracın önüne geçti, yola böyle devam ettik. 5-10 dakika sonra da bir ses duyduk. Ben aracın tekerleği patladı sandım. Ama sonradan jandarmanın göğsünden yaralandığını gördük. Jandarma kısa süre sonra da olay yerinde yaşamını yitirerek şehit oldu" dedi.
Şehidin torunu Gökhan Doğan ise, amaçlarının intikam olmadığını, dedelerinin mezarını bulmak ve onu sahipsiz bırakmamak olduğunu söyleyerek, "Dedemin Milas'a bağlı Kazıklı köyünde askerlik görevini yaptığı sırada şehit düştüğüne dair elimizde bilgi bulunuyordu. Yıllardan beri mezarının yerini bulmak istiyordum. Dedemin mezarının bulunması için yetkililerden de yardım talep ediyorum. Mezarın bulunması benim ve ailem için çok önemli. Manevi olarak huzur bulmuş olacağız. Mezarını ziyaret etmek isteyenlere de artık dedemizin mezarı yok demek yerine, dedemizin mezarı şurada diyebilmek istiyoruz" diye konuştu.
(KS-SK-İK-CC-Y)

03.01.2013 17:24:35 TSI

Editör: Wan Haber