Kocaeli-Van Dostluk Parkı’nda basın mensupları ile bir araya gelen Van Valisi Münir Karaloğlu, bu yıl Bitlis Valiliği’nin de destekleriyle düzenleyecekleri 4. Uluslararası Van-Bitlis Su Sporları Festivali ile ilgili bilgiler verdi. Son 4 yıldır Van’da kentin çeşitli değerlerini öne çıkartmak, insanları bölgedeki stresli ortamdan uzaklaştırabilmek ve bölgedeki havayı değiştirmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Vali Karaloğlu, Van Denizi Su Sporları Festivali’nin de bu etkinliklerden bir tanesi olduğunu kaydetti. Bu sene biraz farklı bir su sporları etkinliği olacağını anlatan Vali Karaloğlu, “Birinci farkımız, ilk 3 etkinliği Gevaş’ta Edremit Gebze Su Sporları Merkezi’nde yapmıştık. Bizim amacımız Van Denizi’nin tamamını bu etkinliklerde kullanmaktı, bunu her sene Bitlis Valiliği’ne teklif etmiştik fakat ortak çalışma imkanı bulamamıştık. Fakat bu sene Bitlis Valiliğimiz ile Van Valiliğimiz ortaklaşa bu etkinlikleri yapıyor. Cumartesi, pazar ve pazartesi, yani 29-30 Haziran ve 1 Temmuz’da Van, Tatvan, Adilcevaz ve Erciş’te çeşitli su sporları etkinlikleri olacak. Bu ilk olacak, bu yüzden Bitlis Valiliğimize teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum. Bölgenin buna ihtiyacı vardı. Van Gölü’nün buna ihtiyacı vardı. Bu sene ilk defa Van Gölü’nün tamamını kullandığımız bir etkinlik olacak. İkinci farklılık. Daha önce ulusal sporcular bu etkinliklere katılıyordu. Bu sefer Amerika Birleşik Devletleri’nden, İran’dan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden de sporcular etkinliklerimize katılacaklar. Yani etkinliğimiz uluslar arası boyuta taşınmış oldu. 4’ncüsünü yaparken bu yıl ismimiz de 4. Uluslar arası Van-Bitlis Su Sporları Festivali oldu” dedi.

""

DÜNYACA ÜNLÜ “STARS OF FLORİDA” GRUBU GÖSTERİ YAPACAK
Sadece Van’daki yarışmalara, sportif etkinliklere 630 sporcunun katılacağını, buna Tatvan, Adilcevaz ve Erciş’in hariç olduğunu anlatan Vali Karaloğlu, “Florida Eyaleti’nden gelen dünyaca ünlü 'Stars Of Florida Akrobasi Ekibi' Van, Tatvan, Adilcevaz ve Erciş’te gösteriler düzenleyecekler. Çok önemli su kayağı ekibi bu. Yaklaşık 30 ülkede gösteri yapmış bir ekip. Çok profesyonel bir ekip. Biz Van halkının o gün Kocaeli Dostluk Parkı’nı doldurmalarını istiyoruz. Bu güzel görsel şöleni izlemeleri için 3 gün boyunca Van Denizi’nin etrafında çeşitli bölgelerde gösterileri devam edecek. Yine etkinlik içerisinde cumartesi günü 20.00’da Beşyol Meydanı’nda Rescate Otel’in sponsorluğunda Burak Kut konseri olacaktır” ifadelerini kullandı.

“VAN DENİZİ HERKESİN ZİHNİNDE KALSIN”
Festival kapsamında 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerin ve yarışmaların yapılacağını da sözlerine ekleyen Vali Karaloğlu, “Burada 3 gün boyunca dragon yarışları, kano yarışları, yelken, kürek, su kayağı, plaj voleybolu ve plaj futbolu müsabakaları olacak. Bitlis Valiliği tarafından organize edilen Van Gölü etrafında bisiklet turu, yine ödüllü halk yarışlarımız var. Yağlı direk ve ördek kapma yarışmalarımız olacak. 12 branşta yarışmalar yapılacak. Rafting yine Çatak’ta yapılacak. Yüzme yarışımız Ahtamar’a aşkına Gevaş sahilden Akdamar Adası’na kadar 4 kilometrelik parkurda yine her sene olduğu gibi yüzme yarışımız orada olacak. Ben Van Gölü etrafında yaşayan bütün hemşehrilerimizi, komşu ülkelerdeki dostlarımızı buraya davet ediyorum. Gelsinler bu festivali kaçırmasınlar. Ben programa emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum. Ümit ediyorum ki bunun 5 ve 6’ncısı daha büyük organizasyonlara dönüşsün ve gerçekten su sporları şenliği dendiğinde Van Denizi herkesin zihninde kalsın. Bütün amacımız bu. Biz bildiğiniz gibi Van Denizi’ni çok fazla sportif aktivitede kullanamıyorduk. Zaten bu etkinliğin 4 sene önce başlamasının amacı buydu. Bugün geldiğimiz noktada Vanlı gençlerin ulusal yarışmalara gidip kanoda birinci gelmeleri bizim ne kadar doğru yolda olduğumuz ve hedefe doğru emin adımlarla yürüdüğümüzü de gösteriyor” şeklinde konuştu.

""

“OFF-SHORE YARIŞININ YAPILMASINA HER ZAMAN HAZIRIZ”
Bir gazetecinin Off-Shore yarışlarının düzenlenip düzenlenmeyeceği yönündeki sorusuna ise Vali Karaloğlu, “Off-Shore yarışlarını yapıyorduk. Bu yıl da yapacaktık. Fakat Off-Shore’nin kendi iç problemleri var. Türkiye’de hiç yarış olmadı, daha hiç izleyemedik. Sanırım lisans ve izin konusunda bazı sıkıntılar yaşıyorlar. Bunu halletmeleri durumunda biz yine bunu yapmaya hazırız” dedi.


Yapılan bilgilendirmenin ardından dünyaca ünlü 'Stars Of Florida Akrobasi Ekibi'nin Van Gölü’nde yaptığı gösteri izleyenleri adeta büyüledi.

Editör: Wan Haber