4 saniyelik sır! O görüşmeden sonra Gülistan'ın telefonnu açılmadı.

Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku için kayıp başvurusunu, aynı yurtta kaldığı arkadaşları Kübra O. ve Dilek M. yaptı.

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre Gülistan’ın sırdaşı olan Dilek M. polise verdiği ifadede şunları anlattı:


"BENİ YALNIZ BIRAKMAYIN"
“Bir ay önce erkek arkadaşı Zaynal Abakarov’dan ayrıldı. Kaybolmadan birkaç gün önce de Zaynal’ın Instagram hesabında başka bir kızın resmini gördü. O andan itibaren de Gülistan’ın hareketlerinde değişme oldu. Kaybolmadan bir gün önce akşam saatlerinde yurttaki odama geldi. ‘Beni yalnız bırakmayın. İyi değilim. Kendimi Munzur’a atmaya gidiyorum’ dedi. Sonra odasına gitti. Bir gün sonra da kendisine ulaşamadım. Telefonlarını aradım kapalıydı.”


SON GÖRÜŞME
Gülistan’ın kaybolmasının ardından Tunceli Emniyet Müdürlüğü ekipleri MOBESE kameraları başta olmak üzere civarda bulunan tüm güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Kamera görüntülerine göre Gülistan Doku, kaybolduğu gün saat 11.10’da Zaynal Abakarov’un çalıştığı kafeye geliyor. İkili dışarıda ayaküstü konuşuyor. Gülistan saat 11.19’da kollarını göğsünde bağlayarak dalgın şekilde yaya yolunu kullanmadan yolun karşısına geçip, 11.29’da minibüse biniyor. Aynı gün telefon kayıtlarına göre 16.26’da Zaynal Abakarov’la 4 saniye ‘görüşüyor’.


Hürriyet’in ulaştığı bilgilere göre Gülistan’ın telefonunun arama ve HTS kayıtları BTK tarafından incelendi. Savcılığın BTK verileriyle yaptığı değerlendirmeye göre Gülistan’ın telefonu, kaybolduğu gün 16.26’da Zaynal tarafından arandı. Ancak telefon kapalı olduğu için konuşma olmadı ve arama telesekretere düştü. Savcılık şimdi bu telesekreter mesajının detaylarını çözmeye çalışıyor.

Editör: Wan Haber