Van Belediyesi tarafından düzenlenecek 3. Van Gölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali, Grup Abdal konseri ile start alıyor. 
 

Bir otelde düzenlenen kahvaltıya Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Eşbaşkanı Figen Yaşar, Grup Abdal üyeleri ve basın mensupları katıldı. Kahvaltı sonrasında bir konuşma yapan Yedirenk Kültür ve Sanat Organizasyonu temsilcisi Mahmut Catın, 4 gün boyunca sürecek olan festivalin içeriği hakkında basın mensuplarına bilgiler sundu. Daha sonra konuşan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, festivale deprem nedeniyle bir yıl ara verdiklerini belirterek, amaçlarının festivali kalıcı kılmak olduğunu söyledi. Festivalin ilkinde halktan büyük coşku gördüklerini ve bu coşkunun bu yılda sürmesini istediklerini aktaran Kaya, “4 gün boyunca sürecek olan festivalimizde çeşitli etkinlikler bulunuyor. Festivalimizde söyleşiler, kültürel ve sanatsal faaliyetler, mahalle ve sokaklarda çocuklara yönelik etkinlikler olacaktır. Amacımız bu kentin kültürel yaşamına, sanatsal yaşamına bir canlılık, bir renk katmaktır. Bölgede yoğunlaşan barış sürecine biraz da olsa kültürel ve sanatsal bakış açısıyla bakmak amacıyla yapılan festivalde halkın talepleri ve beklentilerini karşılamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Daha önce yapılması düşünülen festivalin bazı aksaklıklar nedeniyle geciktiğini dile getiren Başkan Kaya, “Haziran veya temmuz ayında yapmayı düşündüğümüz festivali eylül ayına almamızın nedeni, hazırlıklarımızın erken sürede bitmemiş olması, Ramazan ayının gelmesi ve ihale sürecinin uzamasıdır. Eksikliklerimiz varsa bile bundan ders alarak bir sonraki yıllara daha hazırlıklı bir festival ile Van Belediyesi, halkın karşısına çıkacaktır” şeklinde konuştu.
 

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Eşbaşkanı Figen Yaşar’ın da Kürtçe bir konuşma yapmasının ardından, festivalin akşam saat 18.00’de Van Kalesi önünde Grup Abdal'ın vereceği konser ile başlayacağı belirtildi.

Editör: Wan Haber