Van'ın Çatak ilçesinde  Sanayi Sitesi ve Eğitim Merkezinin temel atma töreni gerçekleştirildi. 

12 işyeri yer alacak

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, temel atma töreninde Çatak Sanayi Sitesi ve Eğitim Merkezi hakkında bilgi vererek, projenin toplam 3 bin metrekarelik alan üzerine inşa edileceğini söyledi. Bin 500 metrekarelik açık ve bin 500 metrekarelik alanın da kapalı olacağı projede toplam 12 iş yerinin yer alacağını dile getiren Şeylan, 6 adet iş yerinin 195, 6 adet iş yerinin de 95 metrekare olarak inşa edileceğini söyledi.

"Sanayi siteleri gelişmenin göstergesidir"

Van Milletvekili Abdulahat Arvas da, sanayi sitelerinin yapılmasının bir yerleşim yeri için kalkınma aracı olduğunu belirterek, “Gelişmenin, değişmenin göstergesidir. Çatak esnafı için önemli bir yatırım olan Çatak Sanayi Sitesi ve Eğitim Merkezi; bölgenin ticari, coğrafi ve iklim şartlarına uygun olarak projelendirilmiştir. Çatak konumu gereği sahip olduğu doğal güzellikleri ile kendine has özellikleri olan farklı bir ilçemizdir. Ancak Çatak’ta coğrafi yapının en belirgin özelliği arazinin engebeli olmasıdır." dedi.

Toplam maliyeti 5.5 milyon TL

İlçe girişinde bulunan Hacı Osman Mahallesi’nde temeli atılan sanayi sitesinin zemin dolgusu için sadece 1 milyon 800 bin TL harcama yapıldığını aktaran Milletvekili Arvas. "Çatak Belediyesi tarafından yapılan Sanayi Sitesi ve Eğitim Merkezinin toplam maliyeti yaklaşık 5,5 milyon TL olacaktır. Belediye Başkanımız Şeylan’ın ifade ettiği üzere inşallah sanayi sitesi bu yıl içinde Çatak halkına hizmet vermeye başlayacaktır. Şehir merkezinde dağınık halde bulunan marangoz, demirci, lastikçi, oto tamircisi esnafımız burada kümelenecektir. Sanayi sitesinde hem esnafa hem de halka büyük kolaylık sağlayacaktır. Toplam nüfusunun yüzde 70’e yakını 30 yaş altında olan Çatak ilçemizde istihdam oluşturacak böylesi nitelikli bir yatırımın temel atma töreninde aranızda bulunduğum için çok mutluyum. Bana ve sizlere bu mutluluğu yaşatan Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. İHA - WanHaber

Editör: Wan Haber