Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Ürküt köyünde cami bahçesindeki 19 ağacın köy muhtarı ve ihtiyar heyeti tarafından alınan kararla kesilmesi tepkilere neden oldu.
Ürküt Köyü Muhtarı Halil İbrahim Tuğrul ve İhtiyar Heyeti'nin kararı ile cami bahçesinde bulunan 19 ağacın kesildiğini belirten köylüler, duruma tepki gösterdi.
Köy sakinlerinden 73 yaşındaki Osman Selçuk, "Caminin bahçesinde bulunan 3 ağaç için çürük olduğu gerekçesi ile kesim izni alınmış ancak 19 ağacı birden kestiler. Çürük olduğu söylenen 3 ağacı ben 1964 yılında çalıştığım Antalya'da Orman İşletme Müdürlüğünden getirip dikmiştim. Bunların dışında şeftali, dut, ceviz ve çam ağaçları vardı. Onlar da kesilerek satılmış" iddialarında bulundu. Selçuk, ağaçları kesenlerin cezalandırılmasını isteyerek konuyu Sandıklı Kaymakamlığına ilettiğini söyledi.
Ürküt Muhtarı Halil İbrahim Tuğrul ise, "Bu 3 ağaç çürümüştü. Yıkılarak cami veya vatandaşlara zarar verecekti. İhtiyar heyeti ile karar aldık. Gerekli yerlerden izin alarak kestik. Bu ağaçları keserken çevresindeki ağaçlar da zarar gördü. Herhangi bir kastımız yok" dedi.
(AB-SK-GS-Y)

02.02.2013 10:56:17 TSI

Editör: Wan Haber