Diyarbakır Merkez Kayapınar İlçesi'ndeki Peyas Mahallesi muhtarı Mehmet Dengiz, Türkiye'deki 29 şehirdeki belediye başkanından daha fazla oy alırken beş dönem muhtarlık yapan Dengiz, aldığı 45 bin oyla 6'ncı kez muhtarlık yapacak.


6. KEZ MUHTAR SEÇİLDİ
Diyarbakır'da, 165 bin 318 seçmeni bulunan merkez Kayapınar İlçesi'ndeki, 95 bin seçmenin bulunduğu Peyas Mahallesi Muhtarı 58 yaşındaki Mehmet Dengiz, 45 bin oy alarak, 6'ncı kez muhtar seçildi. Emlakçılık yapan, evli ve 12 çocuk babası Dengiz, artık aday olmak istemediğini ancak mahalle sakinlerinin ısrarları üzerine tekrar aday olduğunu söyledi. Peyas Mahallesi'nde 5 dönemdir muhtarlık yapan Dengiz, kendisini yeniden muhtar seçen mahalleliye teşekkür etti.


29 BAŞKANDAN FAZLA OY ALDI
Nüfus olarak Türkiye'de 39 ilden büyük olan Kayapınar'ın Peyas Mahallesi Muhtarı Dengiz, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Düzce, Gümüşhane, Kilis, Karabük, Yalova, Iğdır, Hakkari, Ardahan, Bartın, Şırnak, Kırıkkale, Karaman, Muş, Bayburt, Nevşehir, Zonguldak, Yozgat, Niğde, Tunceli, Tokat, Sinop, Siirt olmak üzere toplam 29 ilin belediye başkanından daha fazla oy aldı.


"HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Muhtar Dengiz, Peyas Mahalle sakinlerinin ısrarları üzerine tekrar aday olduğunu belirterek, "Daha önce de aday olmayacağımı belirtmiştim. Ancak, vatandaşların yoğun isteği üzerine onları kırmadan, yeniden aday oldum. Onlara layık olmaya çalışacağım. Muhtarlıkla ilgili tüm hizmetleri amansız bir şekilde takip edeceğim. 2 rakibim daha vardı. Kullanılan oyların yüzde 60'ı yani 45 bine yakın oy aldım. İkinci olan aday, yaklaşık 15 bin üçüncü olan aday da 4-5 bin civarında oy almıştı. Bana destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.


Muhtar Mehmet Dengiz, daha şimdiden gelecek dönemde kesinlikle aday olmayacağını belirterek, "Mahalle sakini, eş ve dostlara şimdiden söylüyorum. Gelecek dönem ben kesinlikle muhtar adayı olmayacağım" diye konuştu.

Editör: Wan Haber