8 ile 24 Aralık tarihleri arasında başvurularını gerçekleştiren adaylar POMEM sınavlarının gerçekleştirileceği tarihe odaklandı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Önlisans ve lisans mezunlarından toplamda 8 bin polis alımının gerçekleştirileceği açıklandı. Başvuru gerçekleştiren adayların ise gözü kulağı POMEM sınav tarihlerinde. 27. Dönem POMEM sınavı ne zaman yapılacak? İşte polis alımı ile ilgili detayların tamamı ve çok daha fazlası bu makalede sizleri bekliyor...

2021 senesinde polis memuru olmak amacıyla hareket eden kadın erkek binlerce vatandaşı başvurularını Aralık ayının son Haftasına kadar tamamlamıştı. Başvuruların sona ermesinin hemen akabinde ise alımlar açısından yapılacak 27. Dönem POMEM sınav tarihleri polis adayları tarafından merak edilmeye başlandı.

Düzenlenecek sınav neticesine göre polis meslek eğitim merkezlerine 1363 erkek, 240 kadın olmak üzere toplamda 1600’ü önlisans mezunu ile 5440 erkek ile 940 kadını Lisans mezunu öğrenci kabul edilecek.

27. Dönem POMEM Sınavları Ne Zaman?

Henüz net olarak bir açıklama yapılmadı. Adayların başvurularını gerçekleştirdikten sonra şahsen başvuru evrak teslimi ile aday değerlendirme ve Seçme Sınav Tarihleri daha sonra polis akademisi Başkanlığının www.pa.edu.tr internet adresi üzerinden ilan edilecektir.

Mülakat İle Fiziki Yeterlilik Sınavı Nasıl Yapılacak?

Kadın ve erkek adaylar POMEM sınavlarına giriş yapmadan önce ön sağlık Komisyonu aracılığı ile ön sağlık kontrol taramasından geçecekler. Ön sağlık kontrolü, Emniyet Teşkilatı sağlık şartları Yönetmeliği’ne göre yapılıyor. Ön sağlık kontrolü Komisyonu adaylar hakkında Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrenci adayı olur ya da Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrenci adayı olamaz şeklinde karar veriyor.

Editör: Wan Haber