Adana, Elazığ, Erzurum, Diyarbakır, Hakkari, Batman, Ağrı ve Hakkari gibi değişik illerden gelen engelliler, Gevaş ilçesindeki Gençlik Kampı’nda bir araya geldiler. Kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri Van Valiliği Sabri Ülker Aşevi, Van Belediye Başkanlığı ve Gevaş Kaymakamlığı tarafında karşılanan engelliler, kendi aralarında futbol, basketbol, ses yarışması, gemi turu gibi etkinlikler düzenlediler. Özelikle denizi olmayan ilerden gelen engelliler gönüllerince denize girme ve eğlenme şansı bulan engelliler, her konuda kendilerine destek olan kamp müdürü ve personellere de teşekkür ettiler. Doğunun incisi olan Van’da böyle güzel bir etkinlik düzenledikleri için Van’daki engelli dernek yöneticilerine de teşekkür eden engelliler, bu kampın her yıl yapılmasını istediler.
 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ın da ziyaret ederek yalnız bırakmadığı engelliler hakkında dernek yöneticileriyle de bir araya gelerek kamp hakkında bilgi aldı. Engellilerle birlikte yemek yiyen ve her türlü sıkıntılarında yanlarında olacaklarını ifade eden Rektör Battal, onlarla bir süre sohbet etti.
 

Kampta düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin de verildiğini belirten Zihinsel Engelliler ve Yeşerek Umutlar Derneği Başkanı Abidin Kasapoğlu, “Ömrüm yettiği sürece engellilerin yanında olmaya devam edeceğim. Bu tür etkinlikleri yılardan beri yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Yıllardır engellilerimiz evlerine kapanık bir şekilde yaşıyordu. Devletimiz üstüne düşeni yaptı. Biz yöneticiler de her şeyi devletten beklemek yerine taşın altına elimizi koymak adına bu tür çalışmalarla engelli kardeşlerimizin yanında yer alacağız. Gönul isterdi ki bugün burada protokolün olmasıydı, fakat onlar bizi yalnız bırakmayı seçtiler. Canları sağ olsun diyorum. Hepinizi her yıl Van’ın güzelliklerini görmeye bekliyoruz” dedi.

Editör: Wan Haber