Geçtiğimiz sene birçok etkinlik iptal edildi. Birçok toplantı, eğlence, yarışma, olimpiyat iptal oldu. Ülke hatta dünya genelinde büyük üzüntüler yaşandı. Yılda bir kez olan etkinliklerin tamamen yapılmaması şok etkisi yaratmıştı. Tüm etkinlikler iptal edildikten sonra kapanma süreçlerine başlandı. Tam kapanma süreçleri bittikten sonra normalleşme sürecinde neler olacağı ise merak konusu oldu. 
Eurovision ne zaman yapılacak?
Birçok ülkenin içinde bulunduğu, 40 ülkenin katıldığı ve herkesin büyük heyecan içinde izlediği yarışma iptal edilmedi. Her yıl gerçekleşen Eurovision, bu sene 18-20-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Büyük bir heyecan içinde beklenen yarışmanın nasıl gerçekleşeceği ise merak konusu oldu. Herkes yetkililerden gelen açıklamaları bekledi. Yarışmanın hangi şartlar altında yapılacağı açıklandı. 
Canlı performanslar kayıt altında olacak!
Eurovision öncesi tüm yarışmacıların performanslarının kayıt altına alınması istendi. Her ihtimal göz önünde bulundurularak yarışmacıların performanslarının video halinde bulunması istendi. Olası bir olumsuzluk durumunda bu kayıtlar göz önünde bulundurularak haksız rekabet önlenmeye çalışılacak. Her olumsuzluk ve oluşacak olaylar önceden hazırlıklar yapılarak önlenmeye çalışılıyor. 
Seyirci kısıtı olacak!
Bu sene düzenlenecek olan Eurovision yarışmasında büyük bir coşku olacak. Yarışmada yoğun seyirci dikkat çekiyordu. Ancak bu yıl seyirci sayısı en aza indirilecek. Tıklım tıklım olan Ahoy Arena bu yıl az seyircili olacak. 3500 kişinin alınacağı yarışma büyük bir merak içinde bekleniyor. Yarışma gerçekleşirken tüm tedbirler en üst seviyede olacak. Biletler ise geçen yıl bilet alıp iade etmek zorunda kalanlara verilecek.
Otellerden çıkmak yasak!
Yarışma için gidecek olan tüm ünlüler ve ekipleri konakladıkları otelden çıkamayacaklar. Sadece provalar için çıkmalarına izin verilecek ve bunun dışında gezme amaçlı dışarı çıkmaları yasaklanacak. Eurovision yarışmasında tedbir ve önlemler ön planda tutulacak. Herkesin gözü şimdiden ilk performanslarda oldu. 

Editör: Wan Haber