Toki başkanlığı'nın 2021 seneındaki en önemli projelerinden birisi de toplumsal mesken projeleridir. 100.000 kişiyi ev sahibi oluşturmaya hazırlanan başvurular, 2020 seneninın ocak ayında alınmıştı. Peki, 2021 toki başvuruları ne zaman alınacak?

Cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, 2020 yılı içinde yaptığı bir hitabında 2021 seneı konut projelerinde dair açıklamalarda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı erdoğan o mevzuşmada, 2021 yılında dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmaları için sosyal mesken projeleri başvurularının alınacağını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı erdoğan hitabında ayrıca sosyal mesken sayısını 100 bin olarak belirtmişti.

Cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan açıklamalarının ardından çevre ve şehircilik bakanı murat kuruluş projenin bilgilerina dair bilgileri paylaşmıştı.

Bakan murat müessese konuşmasında söz mevzusu projenin dar gelirli ailelerin müsait ödeme koşulları ile ev sahibi olmaları amacıyla başlatılacağını ve 100 bin ailenin ev sahibi olacağını açıklamıştı. 81 ilde yer alacak konutlar bazı illerde ilçelere dağılmış şekilde olması umut ediliyor.

Konut ihtiyacı olan il ve ilçelerde daha fazla inşa edilecek konutlar ise 2+1 ve 3+1 şeklinde olması hedefleniyor. ödemeler ise 240 ay vade ve çok düşük faizli tarım bankası kredisiyle alınacak. 2020 yılında uygulanan oran yüzde 0.49 olarak belirlenmişti.

Toki toplumsal konut projesi başvuruları ne vakit?

Koronavirüs istilaı sosyal mesken projelerine yapılacak başvuruları da etkiledi. 2020 senesinde aralık ocak döneminde alınan başvurular, 2021 yılı için hemen hemen başlatılamadı. Toki başkanlığı, resmi internet sitesinden müracaat tarihlerini önümüzdeki günlerde duyuracak. Sektör temsilcileri ise başvurular için bahar dönemini gösteriyorlar.

Editör: Wan Haber