Her sene olduğu gibi bu sene içerisinde de öğretmen atama takvimini açıklaması beklenirken, sözleşmeli öğretmenlik başvuru tarihleri açısından son zamanlarda milyonlarca vatandaşın araştırmaları da hız kazandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020 senesi içerisinde 41 Bin, 2019 senesi içerisinde 40 Bin civarında öğretmen alımı gerçekleştirildiğini açıkladı.

2021 Öğretmen Atama Takvimi İle Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Binlerce öğretmen adayı atama takvimi açısından heyecanlı bir şekilde beklerken, 2021 sözleşmeli öğretmenlik başvuru tarihleri açısından da çeşitli araştırmalar hız kazandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk un yapmış olduğu açıklamalara göre atama takvimi henüz netleşmezken, “Çok net bir tarih vermek mümkün değil, ama çok uzun süreceğini de zannetmiyorum” dedi.

 Öğretmen ataması kontenjanlarını gereksinimlere göre biçimlendireceklerini ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı kendi gereksinimlerini istatistiksel olarak ortaya koyduktan sonra bunu Maliye Bakanlığı ile ilgili kuruluşlarla görüşecek şeklinde konuştu.

Hangi kadroda kaç öğretmen alınacak?

  • Sınıf öğretmenliği ataması 2831
  • ilköğretim matematik öğretmeni ataması 1701
  • Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ataması 1801
  • Okul öncesi öğretmeni ataması 1518
  • İngilizce öğretmeni ataması 1139

Milli Eğitim Bakanlığı web sitesinden adaylar süreci takip etmeleri ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yapacağı açıklamaların da takip edilerek sözleşmeli öğretmen başvurularının ne zaman yapılacağı ile ilgili bilgi sahibi olmasında fayda olacaktır.

Editör: Wan Haber