Türkiye vatandaşı olan tüm erkek bireylerin vatani görevlerini yerine getirmeleri için mecburi uygulanan askerlik görevi, devlet tarafından esnetilerek uzun bir süre bu görevi yapamayacak olan bireyler için bedelli askerlik sistemi getirilmişti. Bu sayede birçok kişi belli bir miktar ödeyerek sadece kısa bir süre askerlik yaparak, askerlikten muaf olmaktadır.

Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk erkeğinin de merak ettiği konuların başında gelen bedelli askerlik için yeni bir ödeme yöntemi getirildi. Döviz ile bedelli askerlik yöntemi sayesinde yabancı ülkelerde bulanan kişiler de beddeli askerlik imkanından faydalanabilecek.

Peki dövizle bedelli askerlik yapmak isteyenler için şartlar nelerdir?

Türk vatandaşı olan her erkek için mecburi olan askerlik görevi iki şekilde yapılmaktadır. Birinci yöntem 6 ay süreyle askerlik görevini yerine getirme, ikinci yöntem ise belli bir ücret karşılığında askerlikten muaf hale gelme yöntemidir.

6 ay boyunca askerlik yapmak istemeyen adaylar, bedelli askerlik imkanından faydalanmak için istenen ücretleri öderken, yurt dışında yaşayanlar ise bu imkandan yararlanmak için döviz ile ödeme yapma imkanına sahipler.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yurt dışında olan Türkler için askerlik hizmetleri konusunda bir kolaylık sağlandı. Buna göre yabancı ülkede ikamet eden vatandaşlar askerlik görevlerini dövizle bedelli olarak yerine getirebilecek.

Askerlik çağına gelmiş ve öğrenimini devam ettirmeyenler için bedelli askerlik başvuruları bulunmakta olup, adayların dövizle bedelli askerlik yapabilmeleri için milli savunma bakanlığının internet sayfasındaki uzaktan eğitim aşamasının tamamlanması gerekmektedir.

Evraklarınız hazır olması ve ücretinizin yatırılmış olmasına rağmen uzaktan eğitim tamamlanmadığı takdirde bedelli askerlik hizmetiniz kabul edilmemektedir.

2021 yılına göre dövizle bedelli askerlik yapmak isteyenler 4 bin 402,27 euro ödeme yaparak askerlik vazifelerini yerine getirebilecekler.

Editör: Wan Haber