Google Uygulamasının Yılın Arama Trendleri 2020 Listesine Göre Türkiye’de Genel Kategorilerde En Çok EBA Arandı, Dünyada İse Koronavirüs İlk Sırada Yer Aldı

  • Dünyaca ünlü arama motoru Google’nin 2020 senesine ait yükselme eğiliminde olan arama trendlerini içeren listesinde Türkiye’de en çok EBA kelimesi yazılıp araştırılırken, dünyada ise koronavirüs ve neden kelimesi ile başlayan arama yer aldı.
  • “Yılın arama trendleri 2020” Senesinin Türkiye’de değişik unvanlarda meydana gelen yükselen arama trendleri listelerinin ilk sırasında genel kategoride EBA, isimler kategorisinde Fahrettin KOCA, tarif kategorisinde ekmek, diziler kategorisinde ise Sadakatsiz yer aldı.
  • Türkiye’de 2020’de yükselen genel aramalarda zirvede bulunan Eba’yı sırası ile doları kaç TL, koronavirüsü, deprem Zoom, Hes Kodu Alma Kandili Rasathanesi, sokağa çıkma yasağı, Sağlık Bakanlığı, ABD seçimleri aramaları takip etti.
  • 2020 senesinde yükselen aramalar İsimleri kategorisinde ise Türkiye’de ilk etapta Yani ilk sırada bulunan Fahrettin kocayı ise sırasıyla Berat Albayrak, Ebru Şallı,Elon Page, Alaattin Çakıcı, Fatih Terim, Lütfi Elvan, Sercan Yıldırım ile Halil Sezai ve Nihat Hatipoğlu isimleri takip etti.
  • Türkiye’de en çok aranan diziler kategorisinde ise Listenin zirvesinde bulunan Sadakatsiz projesini Mucize Doktor, masumlar Apartmanı, sen çal kapımı, Alev Alev, kırmızı oda, bay yanlış, menajerimi ara, bir başkadır ve aşk 101 takip etti.
  •  Aramaların tamamını yerli diziler oluşturdu. Bu da dikkatlerden kaçmadı.
  • 2020 senesinin tarih kategorisinde ise ilk sırada ekmek bulunurken, ekmek kategorisinden sonra Pide, aşure, çökertme kebabı, Ramazan pidesi, İzmir bombası, lahmacun, güllaç tatlısı, Ezogelin ve kalburabastı takip etti.
  • 2020 senesinin yükselme eğiliminde olan aramalar nasıl kategorilerinde ise ilk etapta hesap kodu nasıl alınır, Zoom programı nasıl kurulur, 1000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır, uzaktan eğitim nasıl oluyor ve bağışıklık sistemi nasıl güçlenir ile e-devlet maske başvurusu nasıl yapılır ve en son olarak seyahat izni nasıl alınır gibi çeşitli kategorilerde listeleme yapıldı.
  • Kaybedilenler listesinde ise ilk sırada kobe Bryant yer alırken, Pınar Gültekin, Nur Yerlitaş Aytaç Yalman Aleyna Çakır ve Maradona yer alıyor.
  • Dünyada ise 2020 senesinde yükselme eğiliminde olan genel aramalar kategorisinde ise neden kelimesi ile başlayan aramalar gerçekleştirildi. koronovirüs Listenin ilk sırasında bulunurken, seçim sonuçları ile KOBİ Bryant, koronavirüs güncellemesi, koronavirüs belirtileri, Hindistan, Yeni Zelanda, adı neden covid-19 neden ertelendi, okullar neden kapatıldı, Avustralya Neden Yanıyor, Gökyüzü neden turuncu, siyahların hayatı neden önemlidir, Demokrasi neden önemlidir, şeklinde listeleme oluşturuldu.
Editör: Wan Haber