Antalya’da şoför Nedim Kütük ve ev kızı Aslınur Gümüş, geçtiğimiz aralık ayında nişanlandı. Mart ayına düğün kararı alan genç çift, yeni tip Korona virüs (Covid-19) engeline takıldı. Gelin adayının 19 yaşında olması ve sokağa çıkma kısıtlamasına takılması nedeniyle nikahta kıyılamadı.Düğünleri iptal olan gençler, en azından nikah kıyabilmek için uğraş vermeye başladı.

Yaklaşık bir aylık girişimine rağmen Kütük, nişanlısı Gümüş’e nikah için izin alamadı. Birkaç gün önce sokağa çıkma kısıtlamasında canı karpuz isteyen hamile bir kadının Antalya Valisi Münir Karaloğlu’ndan yardım istemesini ve bu isteğinin yerini getirildiğini gören Nedim Kütük’te Vali Münir Karaloğlu’ndan sosyal medya hesabından mesaj atarak yardım istedi.

Kütük mesajında,“ Sizden başka çaremiz kalmadı sayın valim, lütfen yardımcı olun. Nikah dairesi izinli yazılı belge istiyor. Nişanlımın yaşı 19 olduğu için, lütfen artık yardım edin nikahımızı yapalım. Saygıdeğer valim evlenmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Vali Karaloğlu, gencin mesajına, "Arkadaşlar sizi arayacak" diye cevap verdi ve yaş sınırına takılan 19 yaşındaki Aslınur Gümüş için bugüne bir günlük özel izin verildi. Muratpaşa Kaymakamlığınca düzenlenen 'evlendirme' amaçlı seyahat izin belgesini alan gençler Kepez Belediyesi Evlendirme Dairesinin yolunu tuttu. Öğleden sonra nikah salona gelen gençlerin nikahları düzenlenen törenle kıyıldı. Maskeli şekilde, şahitler eşliğinde nikahları kıyılan gençlerden evlilik cüzdanı geline verildi. İHA

 

Editör: Wan Haber