Koronavirüs vaka sayısının son zamanlarda artış göstermesiyle beraber hükümet yetkilileri tarafından yeni önlemler alındı. Bu önlemler kapsamında 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkmaları ile ilgili çeşitli sınırlandırmalar konulmuştu.

Koronavirüsü vakarlarının Türkiye’de görülmesinden sonra devlet eli ile çeşitli sınırlandırmalar ve kısıtlamalar getirilmişti. Hal böyle olunca vaka sayılarında gözle görülür bir azalış yaşanmıştı. Daha sonrasında ise ekonomi çarklarının faaliyet göstermesi ya da sosyal yaşamın tekrar eski haline dönmesi göz önünde bulundurularak sınırlandırmalar ve kısıtlamalar biraz gevşetilmişti. Durum böyle olduğu için düğünler, toplantılar, geziler serbest bırakıldı. Netice itibariyle koronavirüs vaka sayıları oldukça arttı. Devlet, tekrar yetkili makamlar eli ile sınırlandırmalar koyarak koronavirüs vakası sayılarını azaltmayı planlamaktadır.

Arama motorlarında 20 yaşın altındaki vatandaşlar tarafından sıklıkla sorulan soruların başında 20 yaş altı ne zaman sokağa çıkabilir? Olmaktadır.

Yayınlanan genelgede bulunan kısıtlamalar, geçtiğimiz akşam saat 20:00’dan itibaren yürürlüğe girdi. Peki 20 yaş altı Sokağa çıkma saatleri nasıldır? 20 yaş altı vatandaşlar ne zaman sokağa çıkabilir? İşte tüm bu merak edilen soruların cevapları ve çok daha fazlası bu makalede bulunabilir.

20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Saatleri

İçişleri Bakanlığı aracılığı ile kamuoyu ile paylaşılan yeni önlemler kararları genelgesi ile beraber özellikle de 65 yaşın üzerindeki vatandaşlar ile 20 yaşın altındaki vatandaşların sokağa çıkma yasağı saatleri araştırılıyor. Son dakika haberine göre açıklanan saatler haricinde bu yaş grubundaki vatandaşlara çeşitli sokağa çıkma kısıtlamaları getirilmişti. Bu bağlamda hafta içi başta olmak üzere hafta sonunda yasak kapsamında bulunan bireylerin dışarı çıkabilecekleri saatler genelge ile beraber duyuruldu.

Peki 20 yaş altı Sokağa çıkma saatleri nasıl olacak?

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il Valilik makamlarına gönderilen genelgeye göre 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri vatandaşlara getirilen sınırlandırmaları detayları paylaşıldı. İçişleri Bakanlığının kamuoyu ile paylaştığı genelgeye göre 20 yaş altı vatandaşlar, saat 13:00 ile 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

Diğer taraftan başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere Sağlık Bakanlığı’na bağlı sosyal medya platformlarından gençlere yönelik sokağa çıkmamaları gerektiği ile ilgili yazılar yazılmaktadır. Gençlerin, özellikle de zaruri durumların haricinde evden dışarı çıkmamaları rica edilmektedir.

Editör: Wan Haber