Yurtsever Demokrat İttifak’ı oluşturan PAK ve PSK, 31 Mart yerel seçimlerine girecek bağımsız adaylarını ve Seçim Bildirgesi’ni Diyarbakır’da  yaptığı toplantı ile açıkladı.

Ortak aday toplantısı yapan PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik ve PSK Genel Başkanı Mesut Tek, Diyarbakır, Van, Mardin ve Batman’da bağımsız adaylarla seçime girmenin yanı sıra Diyarbakır’ın 4 merkez ilçesi ile Mardin’in 3 ilçesinde seçimlere bağımsız adaylarla gireceklerini belirtti.

Toplantıda konuşan Mustafa Özçelik, ilkeler çerçevesinde siyaset yapacaklarını belirterek, PSK ile kurdukları Yurtsever Demokrat İttifak’la seçime gireceklerini söyledi. Özçelik, Türkiye’deki seçim yasası nedeniyle seçme girme yeterliliği olmayan iki partinin resmiyette ise bağımsız adaylarla seçime gireceğini aktardı. Mesut Tek ise Kürtlerin içinde bulunduğu durumdan kaynaklı Kürt partilerinin birlikte hareket etmesi gerektiği yönünde önerileri ve neden birlikte hareket etmedikleri eleştirileri geldiğini söyledi.

Tek, “Biz başarıyı alacağımız oya göre değerlendirmiyoruz. Biz iki partinin diğer demokrat, yurtsever kesimlerle alanlara çıkmasını başarı olarak görüyoruz” dedi.  PAK ve PSK, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 7 Kürt partisiyle kurduğu ittifakta yer almadılar. (RUDAW)

Editör: Wan Haber