Orman ve Su İşleri Sakarya Şube Müdürlüğü Kaçak Avlanma Koruma Kontrol ekipleri tarafından 15 mühre (ördek) doğal yaşam alanlarına döndürüldü.
Sakarya'nın Adapazarı İlçesi Emir Sultan ve Karakamış ovalarında Orman ve Su İşleri Sakarya Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda toplam 6 kaçak avcı suçüstü yakalanarak kişi başına 728 TL idari para cezasına çarptırılırken 5 küme imha edildi. İmha edilen kümelerde ve suçüstü yakalanan avcılarda bulunan 15 mühre, doğal yaşama döndürülmek için Sakarya Poyrazlar Gölünde doğaya salındı.
Konuyla ilgili konuşan Poyrazlar Gölü İşletmecisi Ali Tank; hayvanların doğaya salınmasının çok güzel bir şey olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Hem yazın yumurta yapıyor ve ürüyorlar. Orman ve Su İşletmesinin yaptığı bu iş çok güzel bir şey. Kaçak avcıların yakaladığı Mühre'leri buraya getirerek koruma altına alması çok güzel bir olay. Kötü bir olay yapıyorlar, bu hayvanları vurmaya çalışıyorlar. Bunlar yavrudur, insan gibidir. Bunları elimizde büyütüyoruz. Elimizden yem yediriyoruz, buranın doğasını güzelleştiriyorlar buraya gelenlerde bunu görebiliyor" .
(RKO-HO-Y)

13.01.2013 15:48:36 TSI

Editör: Wan Haber