Yaklaşık 4 ay önce 13 yaşındaki L.O. ile tanışan ve kız 18 yaşına geldiğinde evlenmeleri şartıyla aralarında söz kesildiği iddia edilen H.Y. (22), iddiaya göre ailesinin baskısı sonucu 6 Ocak 2014 tarihinde L.O. ile dini nikahla evlendi. İddiaya göre bir süre beraber yaşadıktan sonra aralarında tartışma çıkınca L.O., ailesinin evine gitti. Bunun üzerine L.O.'nun ailesi, durumu polise bildirerek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan H.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Olayın ortaya çıkmasının ardından Keşan Asliye Ceza Mahkemesi’nce, L.O’nun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından koruma altına alınmasına karar verildi. Mahkeme kararın gerekçesinde, "Somut olay itibarı ile şüphelinin cinsel istismarından haberdar olmaları, kendi aralarında yaptıkları düğün ve benzeri merasim ile bu istismarın devam edeceğini biliyor olmalarına karşın kızlarının şüpheli H.Y. ile kalmasına rıza gösterdikleri değerlendirildiğinde, mağdurenin anne ve babasının velayet haklarını kötüye kullandıklarının anlaşıldığı" belirtildi.

SORUŞTURMA TAMAMLANANA KADAR KORUMA ALTINDA KALACAK
Mahkeme kararında, L.O.’nun sosyal ve duygusal gelişimi açısından ailesiyle birlikte yaşaması durumunda sıkıntı yaşanacağı tespitine varıldığı belirtilerek, "L.O.’nun bu aşamadan sonraki sosyal ve duygusal gelişimi, kişisel güvenliği açısından şüpheli H.Y. ile birlikte yaşamalarına rıza gösteren anne ve babasıyla birlikte kalmaya devam etmesi, ailelerin karşılıklı olarak aralarında yeniden anlaşmaları halinde mağdure çocuğa bu konuda baskı yapılabileceği de değerlendirilerek, mağdurede neden olduğu psikolojik etki, olayın toplumsal ve sosyal etkileri de nazara alınarak soruşturmanın tamamlanması süresinde mağdurenin acil koruma altına alınmasının uygun olacağı anlaşılmıştır" denildi.

13 yaşındaki L.O, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ekipleri tarafından Keşan’a bağlı Yenimescit Mahallesi’ndeki evinden alınarak koruma altında tutulacağı yere götürüldü.

Editör: Wan Haber