Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2015 yılı bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını cevapladı. İslam, kadınların eş başkan olabilmesine yönelik olarak, “Kadınların bizzat seçimlere gitmesini, seçilmelerini ve başkan olmalarını arzu ediyorum. 81 ilde kadın başkan seçilse, memnun olurum. Kadınların her kademede atanarak seçilerek, eğitim sistemleri içerisinde, iş dünyasında en yüksek yerlere gelebilmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bize düşen vazifeler olduğunu biliyorum. Bu vazifelerle ilgili gayretlerimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİRLERDE OLAN SURİYELİLERE DE PSİKO-SOSYAL DESTEK VERMEMİZ GEREKİR”
Suriyelilere desteklerinin arttırılmasına ilişkin olarak İslam, Suriyelilerle ilgili olarak Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın çalıştığını belirtti. İslam, “AFAD çatı örgüt. Onun şemsiyesi altında bütün Bakanlıklarımız, sivil toplum kuruluşları, kurumlarımızı paydaşlıklar yapıyoruz. Bizim Aile ve sosyal Politikalar bakanlığı olarak, buna çözüm ortaklığımız, yardımların dağıtılmasıyla alakalı. Diğer bir çözüm ortaklığımız psiko-sosyal destekleri vermek. Kamplarda iyi durumdayız. Şehirlerde olan Suriyelilere de psiko-sosyal destek vermemiz gerekir. STK, derneklerle, işbirliği yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

UYUŞTURUCU KULLANIMI
Türkiye’de uyuşturucu kullanımının artmasıyla ilgili olarak İslam, uyuşturucu kullanımının ve kullanım yaşının düşmesinin dünya ile paralel olduğunu belirtti. İslam, “Altı Bakanlık birlikte çalışıyoruz. Bir kaç aşamalı planımız var. Bir taraftan arzın, bir taraftan talebin engellenmesi gerekiyor. Arz ve talebin birleştiği yerde etkilenen insanların tedavi ve rehabilite edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

İslam, Kasım ayı sonunda “Uyuşturucu Şurası” yapacaklarını sözlerine ekledi.

Suriye’den gelen misafirlerin kötü şartlarda yaşadığı iddialarına yönelik olarak İslam, kamplarda ve akrabalarının yanlarında yaşayanların sorunu olmadığını ifade etti. İslam, “Kendi imkanları ile kalanların ciddi sorunları var. Bakanlık olarak biz münferit çocuklarla ilgiliyiz. 15-18 yaş çocukları için barınma merkezleri kurduk, eğitimleri için her türlü katkıyı veriyoruz. Refakatsiz olarak bize intikal eden 13 yaş altı çocukları koruma altına alıyoruz, çocuk evlerinde barındırıyoruz” dedi.


“BÜROKRATLARIMIN YAPTIĞI BÖYLE BİR FİŞLEME YOK”
Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı’nda fişleme yapıldığı iddialarıyla ilgili soru üzerine Bakan İslam, “Durumu sizlerle beraber asından öğrendik. Böyle bir şey yok, benim böyle bir talimatım yok, bürokratlarımın yaptığı böyle bir fişleme yok” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kirasıyla ilgili soruya ise İslam, “Bakanlığa ait bir tane binası var. kirası 765 bin 143.86 TL aylık” dedi.

İslam, binaya kime ait olduğuna dair soruya, “Bizde herhangi bir parti yöneticisine, parti mensubuna ait bina yok” şeklinde konuştu.  

Editör: Wan Haber