Bakanlık tarafından 5.’si düzenlenen program kapsamında Nevşehir, Aksaray, Niğde, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Şırnak, Siirt, Mardin, Sivas ve Tokat illerinden gelen 150 genç, 15 grup liderinin kontrolünde bir haftalık kampa girdiler. Kamp boyunca deniz etkinlikleri, geziler, sportif faaliyetler, el sanatları, tiyatro, müzik, okçuluk, halk oyunları ve eğlence gibi etkinliklerin yer aldığı programda gençler, hem eğlenecek hem de birçok aktivitelerde bulunma fırsatı bulacaklar. Özellikle Van’a ilk defa gelen gençler, gelmeden önceki düşüncesinin geldikten sonra tamamen değiştiğini ve dışarıdan bakıldığında kentin çok farklı göründüğünü ifade ettiler. Ankara’dan gelen İrfan Mert isimli genç, Van’a ilk defa geldiğini belirterek, “Gelmeden önce Van’ı internet ve televizyonlarda çok farklı görüyordum, çok farklı düşünüyordum. Fakat buraya gelince çok farklı olduğunu anladım. Burası çok güzel bir yer, herkesin gelmesini tavsiye ederim” dedi.

Program sorumlusu Mehmet Görücü de, kampta birçok spor ve etkinlik yaptıklarını söyleyerek, “Türkiye’nin 81 ilinden buraya gençler geliyor. Şu an 12 ilden 150 gencimiz var. Burada kardeşlik duygularını pekiştiriyoruz. Onların kendi illerinde yapamadıkları etkinlikleri burada düzenliyoruz. Gençlerin gittikleri yerlerde yeni arkadaşlıklar edinmelerini sağlıyoruz. Bir hafta sürecek kamp sadece Van ilinden değil Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından 15 ilde sağlanıyor” diye konuştu.
Gençlik Kampı Müdürü Halis Kaya ise, gelen kampçılara Van’ı daha iyi tanıtmak için geziler düzenlediklerini dile getirerek, “Kentin tarihi yerlerini ve doğal güzellikleri gösteriyoruz. Gelen birçok genç ön yargıları tamamen değişti. 13 Eylül’e kadar bu program sürecek” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber