İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ekici; gerek paletli, gerek kara aracı ve gerekse diğer ambulanslarla kışa hazır olduklarını ifade etti. Ekici, “43 ambulansımız mevcut ve bu ambulanslardan 7 tanesi paletli ambulans. Şu an için kar lastikleri ve zincirler alınmış durumdadır. Araçların son bakımları yapılıp kışa hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Bir hafta önce bu hazırlıklara başladık. Önümüzdeki hafta araçlarla ilgili kışa hazırlık anlamında bütün hazırlıklarımız bitmiş olacaktır. Her yıl olduğu gibi bu kışında yolların açılması için asılsız ihbarlar alacağız. Halkımızdan bu çağrıların yapılmamasını istiyoruz. Bundan dolayı gerçek hastaların mağdur olduğunu birebir görmekteyiz. Ayrıca gereksiz ve asılsız çağrılardan dolayı buradaki personelimizde mağdur oluyor. Çünkü günlük ortalama 2 bin civarı çağrı geliyor. Bu çağrıların sadece 60 veya 70 tanesi gerçek çağrı çıkıyor” diye konuştu.

112 Acil Servis çalışanlarından Zeynep Elitaş ise, her türlü çağrı ile karşı karşıya kaldıklarını anlatarak, “Bir gün biri arayıp çok sayıda ölünün olduğunu söyledi. Daha sonra ben adres istediğim zaman ‘Mezarlıktayım’ diye cevap vererek gülüp kapattı” dedi.

Necla Ölekli de, “Bizleri arayıp telefonlarının bloke olduğunu ve pin kodu ve puk kodu istiyorlar. Ayrıca herhangi bir operatörün müşteri temsilcisiymiş gibi kartlarını iptal ettiklerini, neden hala kullanıma açık olduğunu soruyorlar” dedi.

Editör: Wan Haber