İlk iki farz ödemesi gerçekleştirildikten sonra üçüncü fazla başvuruları neticesinde yapılan ödemelerin 2021 senesinde de devam edip etmeyeceği merak ediliyordu bu konu ile ilgili aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada Ekonomik olarak problem yaşayan vatandaşlara yapılan sosyal yardım ödemesi halen sürüyor.” Denildi.

Koronavirüsü salgını sebebiyle ekonomik problem yaşayanlara geri ödemesiz bir şekilde gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri açısından koşulları belli oldu.

2021 senesi itibari ile bu ödemelerin yapılmaya devam edilip edilmeyeceği de merak ediliyordu. E-devlet uygulaması üzerinden sosyal yardım açısından başvuruları nasıl yapılıyor, bu 1000 TL'lik sosyal yardım parası için kimler başvuru yapabilir? İşte bu soruların cevapları ve çok daha fazlası bu haberde..

Bu Yardıma Nasıl Başvuru Yapılır?

Başvurular genel itibari ile e-devlet uygulaması üzerinden yapılıyor. Ekonomik problem yaşayan vatandaşlar kimlik numaralarının son hanesine göre belirlenecek olan günlerde e-devlet sisteminden başvuruda bulunabilir.

 Yapılan açıklamalara göre online bir şekilde başvuru esnasında meydana gelebilecek yoğunluktan dolayı yaşanabilecek çeşitli problemleri önlemek amacıyla:

  • kimlik numarasının son hanesi 0 olanlar açısından Pazartesi
  • 2 olanlar için Salı
  •  4 olanlar için Çarşamba
  • 6 olanlar için Perşembe
  • 8 onalar için Cuma günleri başvurular alınacak.

 hafta sonu ise sistem herkesin başvurusuna açık olacak.

Editör: Wan Haber