YHT BİLET SATIŞLARI BAŞLADI MI?

Yeni tip koronavirüsü bütün dünyayı kasıp kavururken, binlerce insanın hayatını yitirmesine sebep oldu. Covid-19 virüsünün Türkiye’de de görülmesi ile 4.340 vatandaşımız hayatını kaybetti. Devlet aracılığı ile sağlık önlemleri kapsamında camiler, kafeler, tiyatro salonları, sinema salonları kapatılmış, tren seferleri durdurulmuştu. Birçok kişi, yüksek hızlı tren seferlerinin ne zaman başlayacağını ve bilet satışlarının başlayıp başlamadığı ile ilgili arama motorlarında çeşitli araştırmalar yapmaktadırlar.

YHT BİLET SATIŞLARI BAŞLADI MI?

Salgın sebebiyle faaliyetleri durdurulan Demiryollarında 28 Mayıs tarihinde başlayacak konvansiyonel ve yüksek hızlı tren seferleri amacı ile biletler bugün satışa çıkarılırken, biletleri daha önce satışa sunulmuş olan havayolu firmalarında seferlerin 4 Haziran Tarihi itibari ile başlaması planlanmaktadır.

DEMİR YOLUNDA BİLETLER SATIŞA ÇIKTI

Demiryolu sektöründe ise konvansiyonel ve yüksek hızlı tren ulaşım hatlarında 28 Mayıs Tarihi itibari ile başlanması planlanan seferler için hazırlıklar sürmektedir. Bu tarih itibari ile yapılacak tren seferleri amacıyla biletler bugün satışa sunulmuş oldu.

HES KODU ALMAYANLARA BİLET SATIŞI YAPILMAYACAK

Sağlık kurumlarının seyahat kısıtlaması koyduğu ya da HES kodu alamayan vatandaşlara bilet satışı gerçekleştirilmeyecek. hızlı tren seferleri, sosyal mesafe kurallarına ve izolasyon uygulamalarına dikkat edilerek başlatılacak. Demiryollarında ilk etapta tren içerisinde sosyal mesafeye uygun tedbirlerin alınması kararlaştırılacak. Yolcu, tren bilet satışlarında da sosyal mesafeye uygun %50 kapasite oranında ve koltuk atlayarak çapraz düzende oturma sistemi oluşturularak. Normalleşme sürecinde havalimanları için uçulabilir sertifikasının düzenlenmesi planlanmaktadır. Sertifikasyon programı uygulaması kapsamında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü aracılığı ile denetleme ve bilgilendirme gerçekleştirilecek. Bu kriterleri karşılayan havalimanlarına bakanlık aracılığı ile sertifika verilecek.

Editör: Wan Haber