17 Günlük yasakta vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri ise PTT'nin açık mı kapalı mı olduğu. PTT yasak günlerinde saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? PTT'ye gitmek için izin alınabiliyor mu?

PTT çalışma saatleri ile ilgili detaylar bu kurumlarda işlem yapacak olan kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Çeşitli ödemelerde banka hesabı bulunmayan kişiler PTT aracılığıyla ödemelerini alabiliyorlar. Peki, tam kapanma sürecinde PTT açık mı?

PTT ÇALIŞMA SAATLERİ: PTT KAÇTA AÇILIYOR, KAÇTA KAPATIYOR?

Sokağa çıkma yasağında açık konumda olan PTT’ler işlem yapmaya devam edecek. Bu süreçte merkezlerde işlem yapacak olanlarsa çalışma saatlerini araştırıyorlar.

Tam kapanma döneminde PTT’ler 10:00- 16:00 arasında hizmet vermeye devam edecekler. 29 Nisan -17 Mayıs tarihleri arasında devam edecek bu uygulama ile zorunlu hizmetler sürdürülmeye devam edecek. Aynı zamanda PTT çalışanları ve görevlileri de sokak kısıtlamasından muaf tutulacak.

Genelgedeki ilgili madde ise şöyle: Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, PTT vb.), buralarda çalışanlar ile ibadethanelerdeki din görevlileri, Acil Çağrı Merkezleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, İl/İlçe Salgın Denetim Merkezleri, Göç İdaresi, Kızılay, AFAD ve afet kapsamındaki faaliyetlerde görevli olanlar ve gönüllü olarak görev verilenler, cemevlerinin dede ve görevlileri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf yerler ve kişiler arasında bulunuyor. Turkuaz

Editör: Wan Haber