Van’da, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde ilk defa düzenlenen ‘Van Anne, Bebek ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı’ kapılarını ziyaretçilerine açtı. Atlantik Fuarcılık öncülüğünde Orta Doğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde organize edilen fuara 60 firma, 180 marka katılım sağladı. Van’da ilk olan fuara, Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İpekyolu Belediye Başkanı İhsan Emre Aydın, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Asya Ajans Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Atlantik Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Yaşar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

‘Katkı sunmak’
Fuarın açılışında konuşan Atlantik Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Yaşar, fuarın öneminden söz ederek, “Daha önce bölgemizde gerçekleşmemiş ve ilk kez düzenleyeceğimiz Van Anne Bebek ve Çocuk İhtiyaçları Fuarına hepiniz hoş geldiniz. Atlantik Fuarcılık olarak sektöre yeni bir soluk getirmek, üretime, istihdama, tanıtıma katkı sunmak amacıyla Anne Bebek ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı’nı gerçekleştiriyoruz. Öncelikle projemize güvenen fuarımıza katılım sağlayan ulusal ve yerel firmalarımıza, bize ilk günden desteklerini esirgemeyen değerli büyüğüm Süleyman Güler’e, desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarına ve tüm STK’larımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘Anlamlı ve değerli’
Van’da düzenlenen fuarların anlamlı ve değerli olduğunu dile getiren Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Ekonomik anlamda esnafımızın pandemiden dolayı zor günler geçirdiği böyle bir dönemde kentimizde fuarların düzenleniyor olması çok anlamlı ve değerli buluyoruz. Onun için anne çocuk fuarını düzenleyen Atlantik Fuarcılığa ev sahibi olarak bu fuar alanını işleten Asya Fuarcılığa, Atlantik Fuarcılığın sponsoru olan Van Süer Grubuna bu fuarda stant açan her bir firmamıza hem şahsım hem Van halkı adına teşekkür ediyorum. İnşallah bu fuar kentimizin ekonomisine fuar açan esnafımıza bereketler hayırlı kazançlar getireceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

‘Aşı sıkıntımız var’
Bilmez, Van’da Covid-19 aşı oranının durumuna da değinerek, halkı aşı olmaya davet etti. Bilmez, “Hayatın normale dönebilmesi için pandemi kurallarına uymamız konusunda şimdiye kadar duyarlı davranan Van halkının bundan sonra da maske mesafe ve hijyen konusunda duyarlılığa devam etmesi gerek. Aşı kısmında biraz sıkıntımız var. Ülke ortalamasının az altındayız. Aşı konusunda da hem aşı olmayanların aşı olması 2. ve 3. doz aşısı zamanı gelenlerin de aşılarını olması konusunda herkesin elini taşın altına sokmasını, örnek davranış sergilemesini bekliyorum” dedi.

Editör: Wan Haber