Van’da 16 Ağustos 2021 tarihinde, R.K. adlı kız çocuğunun U.A. adlı sanık tarafından 5. kattan atıldığı iddia edilmişti. 15 yaşındaki R.K. adlı kız çocuğu, yoğun bakımdan çıktıktan sonra konuşarak, kendisini Bitlis Hizan nüfusuna kayıtlı U.A.’nın zorla kaçırdığını ve 5. kattan attığını iddia etmişti. İddialar sonrası, U.A. adlı sanığın ifadesi alınmış ve serbest bırakılmıştı. 2 defa ameliyat olan ve yatalak kalan R.K. adlı kız çocuğunun babası Şemsettin Keve, Wan Haber’e konuşarak son gelişmeleri aktardı.

‘Askere gitti’

Keve, U.A. adlı sanığın askere gittiğini belirterek, “Gelişmeler, bizim açımızdan iyi şekilde devam etmedi. Soruşturma süreci devam ediyor hâlâ. Bu şahıs da savcı tarafından serbest bırakıldı ve askere gitti. U.A. adlı şahıs ifadesinde benim kızımın onu sevdiğini ve askere gittiği takdirde kızımın intihar edeceğini söylediğini iddia ediyor. Bu şahsın bir tane de gizli tanığı var. Ben sormak istiyorum. Madem benim kızım seni seviyor ve senin kızın arkadaşın, o zaman sen niye intihar etmesine müsaade ediyorsun? Bizi, karakolu ara. Tamamen yalan iddialar” diye konuştu. 

‘Adalet yerini bulsun’

Kızının yatalak kaldığını ve adaletin yerini bulması gerektiğinin altını çizen Keve, “Kızımın durumu iyi değil, yatalak şu an. Yüzde 100 engelli rapor verdiler. Bu insanlar benim çocuğuma bunu yaptılar, başkasına yapmasınlar. Adalet yerini bulsun. Biz adalete inanıyoruz ama maalesef adalet de hiçbir şey yapmıyor. Suç işleyenler, elini kolunu sallayarak dışarıda gezebiliyor” dedi. 

‘Takip etsinler’

Keve, gerekli yerlere müracaat edeceğini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:
“Cumhurbaşkanlığına gideceğim. Çocuk hakları mahkemelerine gideceğim. Benim kızımı 5. kattan atıp elini kolunu sallayarak dışarıda gezemez. Çocuğumu alıkoyuyorlardı. Okulundan oldu. Defalarca kez suç duyurusunda bulundum ama maalesef hiçbir şey yapılmadı. 6 ay boyunca yurda verdik. Bizim devletimiz o insanların Van’da ne yapıp ettiklerini takibe alsınlar.” 

Editör: Wan Haber