Yeşil doğası, meyve bahçeleri ve sahilleri ile ünlü Van’ın Edremit ilçesi, sahip olduğu kıyı şeridi ile de cazibe merkezlerinden biri. Vatandaşların piknik yapmak için en çok tercih ettiği ilçe, dışarıdan gelen turistlerin de gözdesi konumunda. İlçenin sahip olduğu bu coğrafik özelliği sayesinde turistlerin yoğun olarak ziyaret etmesi beraberinde turizm alanında yeni yatırımların yapılmasına da yol açıyor. Edremit Belediyesi tarafından gerçekleştirilen turizm odaklı yatırımların yanı sıra ilçede açılan dalış okulu büyük önem taşıyor. Dalış okulu sayesinde bir çok dalgıç yetişecek ve Van Gölü'nün altı da dalgıçlar tarafından keşfedilmiş olacak.

Son olarak, Van Gölü’nün sualtı güzelliklerinin dalış severler tarafından keşfedilmesini sağlayacak olan Edremit Dalış Okulunun açılması ile turizm alanında önemli bir adım atılmış oldu. Açılan okulda eğitilecek olan dalgıçlar sayesinde Van Gölü’nün yeraltı gizemi gün yüzüne çıkarılacak ve keşfedilmeyi bekleyen sualtı zenginlikleri ile dalış severlerin buluşması sağlanacak. Dünyanın en büyük sodalı gölü olma özelliğine sahip olan Van Gölü’nde açılan dalış okulu her türlü profesyonel ekipmana da sahip. 

"DALIŞ SEVERLERİ BEKLİYORUZ"

Konuyla ilgili görüştüğümüz Sualtı Dalış Eğitmeni ve Rehber Serkan Ök, dalış seven herkesi okula beklediklerini söyleyerek: “Hedefimiz yıllık 300’e yakın dalış eğitimi vermek ve aynı zamanda il dışından gelen dalış gruplarına her hafta sonu dalış rehberliği vererek bölgemizdeki dalış noktalarımızı tanıtmak, gezdirmektir. Bu anlamda dalış severleri ilçemize, okulumuza davet ediyoruz” dedi.

“HEDEFİMİZ YILLIK 300’E YAKIN DALIŞ EĞİTİMİ VERMEK”

Sualtı Dalış Eğitmeni ve Rehber Serkan Ök, şöyle konuştu: “Okulumuzun önceliği Van ve çevre illerdeki dalış severlere dalış eğitimi vermektir. Bir yıldız dalış eğitimimiz, 1 gün teorik eğitim ile başlıyor, 2 gün pratik eğitim ile devam ediyor. Toplam 3 günde eğitimimiz tamamlanıyor.  Bu 3 gün içerisinde toplam 5 adet pratik dalış eğitimi yapılıyor. Başlangıç olarak 3 metreden başlıyor, maksimum 18 metreye kadar derinliklere inecek şekilde dalış eğitimimizi tamamlıyoruz. Eğitimin sonunda katılımcılar, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonuna bağlı dünyanın her yerinde geçerli 18 metreye kadar dalış yapabilir brövesine sahip oluyorlar. Hedefimiz yıllık 300’e yakın dalış eğitimi vermek ve aynı zamanda il dışından gelen dalış gruplarına her hafta sonu dalış rehberliği vererek bölgemizdeki dalış noktalarımızı tanıtmak, gezdirmek. Mikrobiyalitlerimiz var, batık şehrimiz var, Rus batığımız var, bunları dalış turizmine kazandırdık, ileriki dönemlerde tüm dalış severlerin dalışları için buraya gelmesini bekliyoruz. 200’ün üzerinde öğrencimiz mevcut, sezonu yeni açtık, yeni kayıt için bekleyen 20 kişi var. Her hafta sonu kayıtlarımız yenileniyor, yani haftalık aldığımız öğrenci sayısı 20 civarında. Dalış okulumuzun Van'a, Van Gölü'ne çok şey katacağına inanıyoruz.”

Prestij Gazetesi - M. Selim KURT

Editör: Wan Haber