Van Dernekler Federasyonu Başkanı Fevzi Donat, kentteki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Başkan Donat, bir otelde düzenlenen toplantıda pazar günü gerçekleşecek olan kongreleri hakkında bilgi verdi.

Pazar günü yapılacak olan kongreye Vanlıları davet eden Donat, “27 Şubat 2022 Pazar günü saat 12:00 ile 18:00 arasında İstanbul Yenikapı’da Van Dernekler Federasyonunun 6. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştireceğiz.

Bu vesileyle başta sizleri ve tüm Vanlı hemşehrilerimizi, Vanlı dostlarımızı kurula davet ediyorum. Bununla ilgili yaklaşık bir aydır çalışmalar yaptık” dedi.  

‘Van hasretini gidermeye çalışacaklar’ 

Donat, kongreye de değinerek, “Kongre saat 12:00’de yaklaşık bir saatlik dilimde Van Halk Oyunları gösterisiyle başlayacak. Sonra Koma Hevdeng olarak bilinen bizim Vanlı sanatçılarımızın oluşturduğu grup Kürtçe ve Türkçe şarkılarını söyleyecekler. Yine Van’ın yetiştirmiş olduğu çok değerli 2 sanatçı sayın Mehmet Öndül ve sayın Celal Yarıcı o gün halkımıza türküleriyle bir nebzede olsa Van hasretini gidermeye çalışacaklar.

Sonrasında resmi gündem çalışmamız var. Açılış konuşması yapılacak. Divan heyeti kurulacak. Benim mevcut başkan olarak açılış konuşmam var. Kurucu onursal başkanımızın konuşması var. Yönetim kurulu faaliyet raporu, yönetim kurulu denetim raporu, yönetim kurulu disiplin raporu ve 2019, 2020, 2021 yılı gelir ve gider raporları okunacak ve müzakere edilecek.

Sonrasında bir tüzük değişikliği maddemiz var. Ve yeni seçilecek olan başkan ve yönetimi ile ilgili 2022, 2023, 2024 kendi dönemleriyle ilgili tahmini bütçeyi delegelerimize ve misafirlerimize sunacağız. Sonra genel başkan adaylarının açılış konuşmaları olacak. Sonrasında da seçim ve oylamayla gündemimizi tamamlayacağız” diye konuştu.

WanHaber.com ÖZEL

Editör: Wan Haber