Van Expo Fuar Merkezi’nde, Anatolia Fuar tarafından 7’ncisi düzenlenecek olan Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nın startı verildi. Yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelen Anatolia Grup Organizasyon Reklam Tanıtım Limitet Şirketi Yetkilisi Özgür Can Çelik, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Ajans Asya Fuar Koordinatörü Veysi Uygun, 25 Şubat-6 Mart tarihleri arasında düzenlenecek fuar ile ilgili açıklamalarda bulundu.  

‘Türkiye’nin sınırlarını aştık’ 

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Van’da yapılan fuarların ses getirdiğini belirtti. Güler, “Önümüzdeki fuarı Anatolia Grup Organizasyon Reklam Tanıtım Limitet Şirketi organize edecek ve biz bundan sonraki fuarlarımızı güçlerimizi birleştirerek, Van’daki tüm fuarlar bir çatı altında birleştik. Bundan sonraki süreçte tek firma adı altında bu fuarlarımızı organize edeceğiz. İpekyolu A.Ş. bünyesi altında yapacağız. Ajans Asya Fuarcılık, Anatolia Grup Fuarcılık olarak güçlerimizi, sinerjimizi birleştirip, daha üst seviyelere taşımak için güç birliği yaptık. Bu kararın da ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum. 2009 yılında bu yola çıkarken, biz çadırlarda fuarlar yapıyorduk ve Van’ın dışında sesimizi çok duyuramıyorduk. Artık Türkiye’nin sınırlarını aştık. Van fuarları artık Türkiye’de ses getiren, bilinen, tanınan ve beklenen fuarlar haline geldi. Bu noktada durmamamız gerekiyor. Bu işi daha da büyütmemiz gerekiyor. Bunun içinde bir güç birliğine ihtiyaç olduğuna kanaat getirdik. Arkadaşlarımıza güç birliği yapmamız gerektiğini söyledim. Güç birliği yaparsak, daha güzel işler yapabileceğimizi ön gördük. Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte daha profesyonel, daha özgün, hem de ekonomiye katkı sunacak, profesyonel fuarlar yaparız” dedi.  

‘81 ilden gelen lezzetler burada Vanlılarla buluşuyor’ 

Güler'in ardından konuşan Anatolia Grup Organizasyon Reklam Tanıtım Limitet Şirketi Yetkilisi Özgür Can Çelik, fuarla ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, fuarda 81 ilden gelen lezzetlerin olacağını dile getirerek, “Yöresel Ürünler Fuarımızın bu yıl 7. yapılıyor. Van’da Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya ve Moda fuarı düzenliyoruz. Bu fuarımıza modayı da ekledik. 81 ilden gelen lezzetler bu fuarda Vanlılarla buluşacak. Fuarımızı 25 Şubat- 6 Mart tarihleri arasında düzenleyeceğiz. Fuarımızın birinci bölümünde 81 ilden gelen lezzetler yer alacak. Burada Karadeniz’in peynirlerinden, Ege’nin zeytinlerine, Çankırı tuzundan Isparta’nın gül ürünlerine varana kadar 81 ilden gelen lezzetler burada Vanlılarla buluşuyor. Fuarımızın ikinci kısmında ise moda ve el sanatları var. Burada geçmiş yıllarda da yine moda ve el sanatları vardı. Fakat bu yıl biraz daha genişlettik. Biraz daha kadınlara hitap edebilmek için moda kısmında, hem tesettür giyimle hem de açık giyimle ilgili çok güzel firmalarımız geliyor. Bu firmalarımız sadece İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya fuarlarına katılıyorlardı. İlk defa bu bölgeye geliyorlar. Hem maddi hem de manevi anlamanda çok büyük tavizler gösterdik ki sırf onlar buraya gelebilsin diye. Şu anda 45-50’ye yakın firma moda kısmıyla ilgili buraya gelecek. İnşallah fuarımızın renkli hali, biraz daha renklenecek. Hem lezzetli, hem keyifli, hem eğlenceli hem de moda dolu bir etkinlik olacak” diye konuştu.  

‘Çocuk animasyonları olacak’ 

Fuarda çocuklara özel etkinliklerin de olacağını ifade eden Çelik, “Geçmiş yıllarda sadece hafta sonları çocuk animasyonları yapıyorduk. Bu yıl onu da genişlettik. 10 gün boyunca her gün çocuk animasyonları olacak. Farklı animasyonlarla çocuklarımız çok güzel vakit geçirecek.  Minik sirkler de olacak. Her gün bir çocuk animasyonu düzenlenecek. Bir aile fuar alanımıza geldiği zaman hem eğlenceli, hem lezzetli hem de keyifli bir vakit geçirecekler. Her yıl olduğu gibi belli noktalarda ücretsiz servislerimiz olacak. Servislerimiz Hz. Ömer Camii mevkii Halk Eğitim Merkezi’nin önünden her saat başı saat 12.00’den, akşam saat 20.00’ye kadar kaldırılacak. Hafta içi 2 servis, hafta sonu ise servis sayımızı 4’e çıkarmayı planlıyoruz. Hafta sonları yoğun olduğu için, ziyaretçilerimiz biraz daha rahat gelebilsin istiyoruz” şeklinde konuştu.

Fatma Polatcan / WanHaber.com ÖZEL

Editör: Wan Haber