Ülkelerindeki şavaştan kaçıp Türkiye ye sığınan çoğunluğu erkek olan sayısızca Suriyeli bulunmaktadır. Kahraman askerlerimiz Suriye sınırında savaşırken Suriyeliler Türkiye'de ne yapıyor?  Türkiye onlarca sığınmacıya sahip çıkıyor iş imkanı ve her türlü ihtiyaçları karşılandığı halde bir kısım Suriyeli'nin skandal davranışları vatandaşları da şaşırttı. Bazı Suriyelilerin yaptığı hırsızlık, taciz olaylarından sonra şimdide saygısız alaylı davranışları olay oluyor. Son yaptıkları davranış ise herkes tarafından kınandı. Şimdi herkes bunu konuşuyor. Peki son yapılan skandal davranış nedir? 

Suriyeli Ahmet, muz yediği görüntüleri 

Sokak röportajında bir vatandaşımız muz alamadığını dile getirdi. Bu söylemlerin üzerine Suriyeli sığınmacılar video paylaşım sitelerinde "Muz yeme" akımı başlattı.

Olayın yankıları sürerken isminin Ahmet olduğu öğrenilen Suriyeli bir genç, yayınladığı video ile yurttaşları adına özür diledi.

Bir sokak röportajında Suriyelilerin Türklerden daha rahat geçindiğini dile getiren vatandaşın

"Ben muz yiyemiyorum, onlar kilolarca muz alıyorlar" şeklindeki sözleri Suriyeli gençler arasında dalga konusu oldu.

"MUZ YEME" AKIMI BAŞLATTILARBu açıklamayla dalga geçen bazı Suriyeli gençler ise sosyal medyada "Muz yeme" akımı başlattı.

Muz yerken video çekip TikTok'ta paylaşan bu gençler kısa sürede tepki topladı. Kullanıcılar söz konusu videolar hakkında, "Tespit edilip bu ahlaksızlığı yapanlar sınır dışı edilmeli", "Bunlar mı savaştan kaçan mazlumlar?", "Bunları sınır dışına göndermeyen, vatan milletten bahsetmesin", "Yok mu rezilliğin bir sonu yahu" şeklinde yorumlar yaptı.
"UTANÇ VERİCİ BİR DURUM, BOŞ İNSANLAR"Olayın yankıları sürerken isminin Ahmet olduğu öğrenilen bir genç, yayınladığı videoda yurttaşları adına özür diledi.

Türk halkına sağduyu çağrısı yapan ve Suriyelilerin tamamı üzerinde bir genelleme yapılmaması gerektiğini ifade eden genç, "Bu kişiler asla bizi temsil etmez. Suriyeliler adına Türk kardeşlerimden özür diliyorum. Utanç verici bir durum, utanıyoruz. Bunlar muhacir olamamışlar. Boş insanlar. İdlib her gün bombalanıyor ve onunla ilgili tek paylaşım yapmıyorlar. Biz sizden daha çok kızıyoruz bu insanlara... Sizden ricamız ne olur genelleme yapmayın" dedi

Editör: Wan Haber