Pandemi süreci ile birlikte soka çıkma yasakları da devam ediyor. Kendisi veya ailesinden biri hastalananlar ise eczanelere ilaç almak için nasıl gidileceğini merak ediyor. Vatandaşlar 'Sokağa çıkma yasağında eczaneler açık mı? Çalışıyor mu? Nasıl gidilir? sorularına cevap arıyor. 

Hafta içi ve hafta sonu devam eden kısıtlama sebebiyle eczane çalışma saatleri merak ediliyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı sebebiyle vatandaşlar eczaneler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor, kaça kadar açık gibi sorulara yanıt arıyor. Tam 56 saat süren kısıtlamada nöbetçi eczane uygulaması ile de sabaha kadar bu yerlerin hizmet vermesi sağlanıyor. İlaç alması gerekenler eczaneler açık mı, çalışıyor mu sorusuna yanıt arıyor. İşte Hafta sonu sokağa çıkma yasağında eczane çalışma saatleri

ECZANELER AÇIK MI, ÇALIŞIYOR MU?
Yeni tip corona virüsü sebebiyle eczane çalışma saatleri milyonların gündemine geliyor. Gün içinde çeşitli sebeplerden dolayı ilaç vb. ürünleri satın almak için gittiğimiz bu işletmeler yasaktan muaf olan kurumlar arasında yerini alıyor. Zira, nöbetçi eczane uygulaması ile de sabaha kadar bu yerlerin hizmet vermesi sağlanıyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA ECZANEYE NASIL GİDİLİR?

Eczaneler yasaktan muaf tutuluyor. Eczanelerin çalışma saatleri ise farklı olabilir. Bu sebeple internetten yakın çevrenizdeki nöbetçi eczanelerin çalışma gün ve saatlerini sağlıklı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Editör: Wan Haber