Taze Fasulye: 1 bardak pişmiş fasulye 44 kalori ve 4 gram lif sağlamaktadır İnsanın vücuduna. Harika bir K vitamini kaynağı olan taze fasulye sağlıklı ve güçlü kemikler için oldukça ideal besin maddelerinden biri olmaktadır.

Mısır: Taze tatlı mısır yaz aylarında favoriler arasında gösterilmektedir. Bir bardak pişmiş mısır 5 gram lif içermektedir ve 177 kalorilik değer katar. İçermiş olduğu iki antioksidan ve zeaksantin ile doğal güneş gözlüğü olarak görev almaktadır. Tüm akorlar pigments meydana gelmesini aracılık eder böylelikle güneşin çeşitli zararlı ışınlarını filtreler aynı antioksidanlar 60 yaş üstü vatandaşlar da körlüğün nedenlerinden biri olan yaşa bağlı makula dejenerasyonu riskini de azaltmaktadır.

Buzlu Çay: Buzlu çay, özellikle de yaz aylarında tüketildiğinde ferahlatıcı etki yaratır. Yapılan çeşitli çalışmalar neticesine göre düzenli çay içmenin alzaymır ve diyabet hastalık riskini azalttığı ve sağlıklı diş, diş etleri ve kemikler içine katkıda bulunduğunu göstermektedir. 

Vişne: Vişne meyvesinin sağlığa faydası saymakla bitmez. Vişne suyu içmek ya da iyi bir gece uykusu almak amacıyla ya da egzersiz sonrasında ağrıları bastırmak da yardımcı olduğu bilinmektedir. Vişnede bulunan bileşenler, aynı zamanda insan vücudunun zayıflamasına ve daha yağsız bir vücuda sahip olunmasına yardımcı olur. 

Buzlu Kahve: Yaz aylarının özellikle sabah vakitlerinde güne serinletici ve enerjik bir başlangıç yapmak amacıyla harika bir fikirdir buzlu kahve tüketmek. Günde bir fincan kahve tüketmek özelikle de cilt kanseri gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltmaktadır. Avrupa kanser önleme dergisinde yayınlanan 93 binden fazla kadın üzerinde gerçekleştirilen çeşitli çalışmalarda günde bir fincan kafeinli kahve alımının %10 oranında melanom dışı deri kanserlerine yakalanma risklerini azalttığı tespit edilmiştir. Kafeinsiz bir şekilde tüketilen kahvelerin aynı korumayı sağlamadığı da ayrıca tespit edilen diğer bulgular arasında yer almaktadır.

Domates: Yaz aylarının yakıcı güneş etkilerine karşı korunmasız halde bulunan bireyler, ilk etapta güneş kremi kullanmaktadırlar. Fakat domates yemek, küçük bir ekstra koruma sağlayabilir. Domatese rengini veren bir karotenoid olarak bilinen Karotenoid güneş yanıklarına karşı insan cildinin korumasına yardımcı olur. Yapılan bir çalışmada ultraviyole ışınlarına maruz kalabilirler. Domates tüketmek insanı hemen psikolojikmen rahatlatır hem de özellikle de Yaz aylarının yakıcı güreşlerine karşı güneş kremi etkisi ile koruma sağlar.

 

Editör: Wan Haber