Yeni ilişkinin eski ilişkiler gibi ayrılık ile sona ermemesi amacıyla çoğu kez belirli savaşlar içerisinde uğraşlar versek de bazen sevgilimizle anlaşamadığımız ve bazen de aldatıldığımız için çok sevdiğimizi sevgilimizden ayrılmak zorunda kalabiliyoruz.

Peki Sevenler Neden Ayrılır?
Güven duygusunun kaybedilmesi, aşk denilen duyguyu yaralar ve sonunda öldürür. Sevdiğimiz erkek ya da bayan bize bir kez yalan söylediğinde artık ona inanamama gibi bir durum beynimizde oluşur ve bu düşünce gitgide büyümeye başlar. Karşımızdaki insanın yapmış olduğu her iş, fiil ya da eylemde “Acaba” kelimesi aklımızın ucundan muhakkak geçer. İnsanın kafasını bir kez kurcalayan acaba sorusu zaman içerisinde giderek büyür ve bu sefer de “Acaba sevgilim beni aldatıyor mu?” gibi problemlerin beynimizde yer almasına sebep olur. Yani ufak bir yalanla başlayan ve güven zedelenmesi olarak meydana gelen durum, ayrılığın habercisi dahi olabilir. 



Kıskançlık Aşkı Zedeliyor
Kadınların, erkeklerini paylaşmayı istememesi erkeklerin gururunu okşarken kıskançlığı arttıran erkekler çoğu zaman bir kadın için çekilmez bir çileye dönüşebiliyorlar. Sevdiği insanın kıyafetine, arkadaş çevresine, Hatta hangi saatlerde dışarıda olup olmaması gerektiğine bile karışmaya başlayan Erkekler, kadının kendini bir kafeste gibi hissetmesine sebep olacaktır. Sonuç olarak kadın, eski özgür zamanlarını özleyerek çok sevdiği erkek arkadaşından ayrılma kararını alabilir. 

Ten Uyumunun Kaybedilmesi de Aşkı Bitirebilir
İşin aslına bakılırsa evliliklerin çoğalmasının ve nice aşkların sona ermesinin en önemli sebebi ten uyumunun kaybedilmesidir denilebilir. Özellikle de aşk uzmanları ve düşünürler tarafından yapılan çeşitli açıklamalara göre sevgisi ile yatakta uyumlu bir çift olmadığını düşünen erkek ya da kadınlar, kısa süre sonra sevgililerinden soğumaya başlamaktadırlar. Bu durumda ise sevgililerin arkadaşça birbirlerinden ayrılmaları ve sevgililerini kendilerine dönmeye zorlamamaları gerekiyor. Çünkü ten uyumu olmadığında yürütülen bir ilişki eninde sonunda sona erecektir.  Doğru kişiyi en yakın zaman içerisinde bulmak amacıyla öncelikle çok iyi bir şekilde düşünülmeli ve ani karar verilmemesi gerekir.

 

Editör: Wan Haber