Şehirler Arası Yolculuk Yasağı Ne Zaman Kalkacak?

Çin’in wuhan kentinde meydana gelen koronavirüsü dünya genelinde çoğu ülkede binlerce insanın ölümüne neden oldu. Virüsün Türkiye’de de görülmesi ile 4.340 vatandaş yaşamını yitirdi. koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirler arası otobüs ve uçak seferleri, özel araç ile seyahat etme serbestisi yasaklanmıştı. Şehirler arası yolların ne zaman açılacağını ve özel araçlar ile seyahat yasağının bitip bitmediği ile ilgili meraklarını arama motorlarından araştırarak gidermeye çalışmaktadırlar.

15 il için alınmış olan tedbir kararlarına göre Şehirler arası seyahat yasağı 3 Haziran Çarşamba saat 24.00 e kadar sürecek.

Büyükşehir pozisyonunda bulunan 14 il ile Zonguldak ili için deniz, hava, kara yolu ile toplu ulaşım aracı ile özel araç ve benzeri yapılacak bütün giriş çıkışlar, 15 günlük süre ile 19 Mayıs 2020 Salı günü saat gece 12’den 3 Haziran 2020 Çarşamba günü saat gece 12’ye kadar Geçici süreyle durdurulacak.

Şehirler Arası Yolculuk Yasağı Ne Zaman Kalkacak?

İçişleri Bakanlığının 81 il valiliklerine göndermiş olduğu genelge kapsamında bütün dünyada halen devam etmekte olan ve fiziksel temas, solunum ve benzeri yollar ile çok hızlı bir şekilde yayılım gösteren, koronavirüsü salgınını yönetebilmek amacıyla sosyal hareketlilik ve kişilerarası teması azaltabilmek ve sosyal izolasyonu sağlamanın hayati önem taşıdığı belirtildi. Bunun sağlanmadığı ve yerine getirilmediği takdirde virüsün yayıılım kazanacağı, buna bağlı bir şekilde tedavi gereksinimi duyacak kişi sayısının da artacağı ve bu durumunda Toplum Sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olacağı bildirildi.

Gelşnen en son aşamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında Büyükşehir pozisyonunda bulunan 14 il ile Zonguldak iline giriş-çıkış kısıtlamalarına yönelik alınan ve bundan sonra alınacak olan tedbirlerin değerlendirildiği kaydedildi. Yapılan değerlendirmeler neticesinde şehirlere giriş-çıkış kısıtlamaları 15 ilde bilim kurulunun önerileri doğrultusunda uygulamanın devam edilmesi yönünde karar verildi.

Editör: Wan Haber