Bu güneş gözlüklerinin katarakt ve benzeri problemlerin meydana gelmesine ve gözün iç bölümlerinde et yürümesi gibi hastalıkların oluşmasında etkili olduğunu açıklamaktadır. 

Göze Zararı 3 Günde Ortaya Çıkmaz
Göze dışarıdan gelen ışınlar gözün arka bölümünde bulunan ağ tabakasında toplanır. Odaklama işlemleri esnasında göz birçok noktaya odaklanırsa şayet ve kırılma durumu gerçekleşmesinden dolayı retina zarar gelirse retinada uzun ya da yakın dönemlerde çeşitli zararlar meydana gelebilir. 

Katarakt Ve  Et Büyümesine Dikkat
Kalitesiz bir şekilde imalat edilen cam, gözün retina bölümüne zarar verecektir. Çünkü karanlık alanlarda göz bebeği büyür. Göz bebeğinin büyümesi ile gözün iç tarafına giren ışınlar daha fazla artış gösterecektir. Bu ışınlar, ultraviyole filtresinden geçme sağlamadan göz organına ulaştığında gözün en arka kısmında bulunan ağ tabakasının kısmına zarar verecektir.

Güneş Gözlüğü Camı Kahverengi Olmalı
Mavi ışınlar genel itibariyle göz ya da retinaya en fazla zararı verir. Görme merkezinin bu konuda hassas olduğu göz önünde bulundurulursa maviyi de en çok kıran sarı ve kahverengi tonlarıdır. Doğal olarak insan vücudunun zaman içerisinde buna karşı kendini koruyabilmesi amacıyla katarakt yaptığında da göz merceği kahverengi ve sarıya dönüştürür.

Deneme – Yanılma Yöntemi İle Alınmaması Gerekir
İmalat kalitesi ve markası bulunmayan gözlükler kısa süre içerisinde ya da uzun dönem içerisinde göz organına zarar verecektir. Bu bir anda olan bir süreç değildir. Yanlış güneş gözlüğü kullanımı zaman içerisinde göze hasar verir, hasarın güneş gözlüğünden kaynaklandığı fark edilmeyebilir. Gizli düşman da böyle bir şey olsa gerek. Sahte gözlüklerden uzak durmak gerekir. Deneme yanılma uygulamaları ile gözlük alınmaması gerekir. Deneme kısmı gerçekleştirilirse yanılma payı garanti olacaktır.

Açık alanlarda tezgahlarda ucuz fiyata satılan Sahte Güneş Gözlükleri ne aldanıp alınmaması gerekiyor çünkü gösteriş olarak belki yakışacaktır fakat göz organına retina ya da kornea bölümlerini vereceği zararlar ciddi olacaktır.
 

Editör: Wan Haber