Özellikle koronavirüsle mücadele dönemindeki fedakarlıkları nedeniyle doktorlar başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının maaşlarının iyileştirilmesi için Aralık ayında çalışma başlatılmıştı. Ancak düzenlemede ambulans şoföründen hemşireye kadar çok sayıda sağlık çalışanı kasam dışı tutulduğu ve eğitim ve kıdem gibi özellikleri gözardı eden bazı haksızlıklar olduğu için çalışma ertelenmişti. 

Sağlık çalışanlarının maaşlarına zam 14 Mart'ta açıklanacak
Aradan geçen üç ay boyunca çalışmalar sürerken, düzenlemenin gecikmesi sağlık çalışanları arasında huzursuzluk yarattı. Sağlık, Maliye ve Çalışma Bakanlıklarının ortaklaşa yürüttüğü çalışmalardan sonra belli bir noktaya gelindi. Hazırlanan taslak metnin kısa sürede teklif olarak TBMM’ye gönderileceği, iyileştirme paketinin de 14 Mart Tıp Bayramı’nda duyurulacağı öğrenildi.

Aile hekimleri zam düzenlemesinin dışında
Bu düzenlemeden, Üniversite hastanelerinde çalışanlar da yararlanacak. Diş hekimleri de bu düzenleme kapsamında olacak. Ancak, aile hekimleri bu düzenleme kapsamında yer almayacak. Bu gruptakilerin maaşlarının düzenlemesi kararname ile yapılacak. Yapılacak maaş düzenlemesi, bu grupta çalışanlara farklı oranlarda uygulanacak.

Emekli maaşlarına da zam geliyor
Sağlık çalışanlarına yapılacak maaş artışından, göstergeler yükseldiği için emekli doktorlar da yararlanacak.

Kim ne kadar zam alacak? En az 2500 en fazla 5000 lira zam 
Düzenlemeye göre kamuda çalışan sağlık çalışanlarına 2 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında maaş artışı yapılacak. Yeni düzenlemeden, ambulans şoförü, acil sağlık görevlileri, ebe ve hemşireler de yararlanacak. Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL ücret artışı sağlanacak. Diğer sağlık personeline yapılacak artış oranının aylık 500-600 lira arasında olacağı belirtiliyor.

internethaber

Editör: Wan Haber