Tokat'ın Erbaa ilçesinde 9 aydır ormanlık alanda çadırda yaşayan aileye yardım eli uzandı.
Tokat'ın Erbaa ilçesi Demirtaş köyünde 6 yıldır çobanlık yaparken işsiz kalan Ömer Kayabaşı (50), ailesi ile birlikte ilçe yakınlarındaki ormanlık alana yerleşti. Yaklaşık 9 aydır elektriksiz susuz yaşam mücadelesi veren aile, 3 çocuğu ile ormana kurdukları çadırda kalıyor. Ailenin 2 yaşındaki en küçük kızı Zeynep ise yaşananlardan habersiz hayata gülümsüyor. 5 çocuk annesi Sabiha Kayabaşı, bir oğlunun askerde olduğunu ve büyük kızını evlendirdiğini ifade ederek çadırda küçük kızı Zeynep, 14 yaşındaki kızı Sevim, 21 yaşındaki oğlu Yavuz ve kocası ile birlikte kaldıklarını söyledi. Geçimlerini keçi besleyerek sağladıklarını belirten anne Kayabaşı, sıcak bir yuva hayali kurduklarını söyledi. Çobanlık yapan eşinin işsiz kalması sonucu ormanlık alana yerleşmek zorunda kaldıklarını ifade eden Kayabaşı, "Çadırda hayat ev gibi olmuyor, çok zor. Çocuklarımdan biri yatılı okula gidiyor. Büyük olanı keçi güdüyor. Küçük kızımla ben de çadırda kalıyorum. Ben çadırdan gitmek istiyorum ama beyim istemiyor. Burası iyi diyor" dedi.

"EN SON NE ZAMAN YIKANDIM BİLMİYORUM"
Çocuğu hastalandığında sabahı beklemek durumunda kaldıkları ifade eden anne Kayabaşı, "Çadırda yalnız kalırsam korkuyorum. En büyük hayalimiz bir evim olması. En son ne zaman yıkandığımı hatırlayamıyorum. Çocuk hasta oluyor diye yıkayamıyorum" diye konuştu.
Keçi güden Yavuz Kayabaşı da geçimlerini sağlayabilmek için hayvancılık yaptıklarını babası izin verirse eve çıkmayı istediklerini söyledi. Baba Ömer Kayabaşı ise kızını okula götürdüğü için zabıta ekipleri irtibata geçemedi.

BAŞKAN YENİHAN'DAN KİRALIK EV SÖZÜ
Aileyi kaldıkları çadırda ziyaret eden Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, gördüğü manzara karşısında çok etkilendi. 2 yaşındaki Zeynep'i kucaklayarak yanaklarından öpen Başkan Yenihan, ailenin durumundan geç haberdar olduklarını söyledi. Çok üzücü bir manzara ile karşılaştığını ifade eden Başkan Yenihan, "Arkadaşlarımız basın mensupları ile aileyi ziyaret ederek bana rapor etmişlerdi. Bugün kendi gözlerimle gördüm aileyi. Şimdi geçici olarak aileyi huzurevine alacağız. Banyolarını yapıp üstlerini değiştirmelerine yardımcı olacağız. Kendilerine bir ev kiraladık artık orada kalacaklar. Askerliğini yapan gence de bir iş imkanı sağlayacağız. Hayvanlarını yine otlatsınlar ama böyle zor şartlarda barınma olmaz. Bu Erbaa'ya da bize de yakışmaz. Gereken ney ise yapılacak" şeklinde konuştu.
(Nİ-SLH-YHY-Y)

12.02.2013 13:20:43 TSI

Editör: Wan Haber