Ama Bakanlığı en az lise mezunu şartını koşup, adaylar arasından kamu personeli alımı gerçekleştireceğini duyurmuştu. Ocak ayı içerisinde yayınlanan kamu ilanına başvurular ise 31 ocak  bir tarihine kadar alınmıştı. Başvurusunu yapmış olan adayların, neticeler açısından bekledikleri görülüyor.  Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığı tarafından alınan başvurulara kısa süre içerisinde on binlerce kişi başvuruda bulunmuştu. Başvurusunu gerçekleştiren adaylar arasından sonuçlar açısından bekleyiş başlarken, sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise merak söylenebilir

Kaç Katı Aday Çağrılacak Mülakata?

Milli Savunma Bakanlığı memur alımlarında, alınacak olan sayının 6 katından fazla olmayacak. Milli Savunma Bakanlığı'ndan konu ile ilgili yapılan duyuruda, mülakat sınavına çağrılacak aday sayısı, atama gerçekleştirilecek kadro sayısının en az 6 katına kadar olacaktır. Şeklinde açıklanmıştı.

Sonuçlar Açıklandı Mı?

Milli Savunma Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları henüz açıklanmadı. Açıklandığı takdirde bu satırlardan okuyabilirsiniz. Geçen sene yapılan personel alımlarının sonuçları geç açıklanmıştı. Ocak ayı sonuna kadar alınan başvurularım sonuçları 2-3 ay içerisinde belli olmuştu. Yine aynı şekilde 2021 senesi içerisinde Milli Savunma Bakanlığı memur alımlarında sonuçların biraz geç açıklanacağı tahmin ediliyor. Bu da tahmini olarak Mart ayının sonlarına doğru şeklinde söylenebilir. Ama yine de konu ile ilgili herhangi bir gelişme meydana geldiğinde bu satırlardan en güncel şekilde okuyabilirsiniz.

Editör: Wan Haber