1.    Mükemmel bir protein kaynağı olarak da bilinen manda yoğurdu, adet ha bir şifa deposu özelliği taşımaktadır. Besleyici özellikleri aracılığı ile kırmızı et tüketmeyen bireyler açısından bir alternatif gıda olan manda yoğurdunun faydaları saymakla bitmez. Manda yoğurdunun yüzde 60’a yakın oranda kalsiyum yüzde 40 oranında ise protein ve çok düşük kolesterol bulunmaktadır. İşe manda yoğurdunun bilinmeyen bütün faydaları ile ilgili detaylar.
2.    Antibiyotik etkisi olduğu yapılan tıbbi çalışmalar neticesinde tespit edilmiştir. Manda yoğurdunun içerisinde bulunan B12 vitamini ve aynı anda bulunan doğal antibiyotik özelliğindeki mineraller mevcuttur.
3.    Doyurucudur. Evet manda yoğurdu çok yoğun bir kıvamda bulunduğu için doyurucu özelliği mevcuttur. 50 gram manda yoğurdu yaklaşık olarak 50 kalori kazandırır insan vücuduna
4.    Yüksek enerji potansiyeli sağlamaktadır. Manda yoğurdu tam bir enerji deposu olma özelliğini taşımaktadır. Böylelikle bireyi gün boyunca canlı ve zinde tutabilen enerji üretir.
5.    Sindirim sistemini düzenler. Bağışıklık sisteminin hastalıklara karşı korunmasını sağlar manda yoğurdu sindirim sistemi ve bağırsak sistemini düzenleme özelliği aracılığı ile vücudu rahatlatan bir kolaylaştırma sağlar.
6.    Kalp sağlığına iyi geldiği bilinmektedir. Manda yoğurdu içerisinde bulunan çinko ve B12 gibi vitaminler aracılığı ile kalp sağlığı desteklenir.
7.    Kanserden koruma özelliği mevcuttur. Manda yoğurdu içerisinde bulunan probiyotikler aracılığı ile anti kanserojen bir işleve de sahip olmaktadır. Yapılan çeşitli araştırmalar, manda yoğurdunun kalın bağırsak kanser riski problemlerini önlemede %80  oranlarında etkili olduğu saptanmıştır.
8.    Et kadar besleyici olduğu yukarıdaki başlıkta anlatılmıştı. Özellikle de kırmızı et tüketmek istemeyen bireyler açısından manda yoğurdu oldukça besleyici bir alternatif özellik taşımaktadır.
9.    Alerjisi olanlarda tüketebilir. Manda yoğurdunun laktoz oranı oldukça düşük seviyelerde seyretmektedir. Bu sebeple laktoz alerjisi olan yetişkin bireyler ve çocukluk çağındaki diğer şahıslar da çok rahat bir şekilde tüketebilir.

 

Editör: Wan Haber