Ispanak yemeği hemen her evin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer almaktadır. Ispanak yemeği yapmak amacıyla çoğu birey en kolay ve en pratik ıspanak yemeği tarifini merak etmekte ve arama motorlarında sürekli bu soruyu sormaktadır. En kolay ve en güzel ıspanak yemeği tariflerini sizler için araştırdık. Ispanak yemeği nasıl yapılır? en kolay ıspanak yemeği tarifi, ıspanak yemeği malzemeleri, sade, pirinçli ıspanak tarifi detaylar haberimizde... Türkiye’de özellikle de 70’den 70’e bütün herkesin sevmiş olduğu lezzetli yemekler arasında yer almaktadır Ispanak yemeği. Sağlık açısından da tercih edilen ıspanak yemeğinin nasıl yapılacağını merak eden birçok birey arama motorlarında sürekli ıspanak yemeğinin nasıl yapıldığı ile ilgili çeşitli sorular sormaktadır.

Ispanak Yemeği Malzemeleri

  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1adet kuru soğan
  • 1 kilogram ıspanak

Ispanak Yemeği Yapılışı

İlk etapta ıspanağın temizlenmesi gerekir ve çamur kalmayıncaya kadar yıkanması gerekir. Toprakta yetişen bir bitki olduğu için yapraklar arasında kalan çamur ya da çamurumsu maddeler istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bu sebeple ıspanağın birkaç su ile yıkanması gerekir. Diğer taraftan da soğanın doğranıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulması gerekiyor. Salçanın ilave edilmesinden sonra ıspanakları da eklemek ve ıspanaklar eriyinceye kadar kavrulması gerekiyor. Yarım çay bardağı kadar yıkanmış olan pirincin tuz ve baharatlar gibi maddelerin de ilave edilmesi suretiyle tencereye atılması gerekir. Bir su bardağı kaynar suyu da eklemek suretiyle tencerenin kapağının kapatılması gerekir. Kısık bir ateşte pirinçlerin yumuşamasının beklenilmesinden sonra servis tabağına aldıktan sonra ıspanağın alınmasının beklenilmesi gerekir. Böyle olmazsa üzerine koyulan yoğurt kesilebilir ya da ortaya kötü bir görüntü çıkabilir. Yoğurdun pişmesinin önlenebilmesi amacıyla ıspanağın ılımsı bir hal alması gerekir.

Ispanak Faydaları

Ispanağın faydaları saymakla bitmez. Özellikle de kış aylarında tüketilmesi gereken bir bitki yada bu bitkiden elde edilen yemeklerin tüketilmesi insan vücuduna daha fazla fayda sağlayacaktır. Ispanak, kemik matriksindeki kalsiyumu tutmalı ve böylelikle kemik mineralizasyonuna yol açan iyi bir K vitamini kaynağıdır. Bunun dışında ayrıca Manganez, bakır, magnezyum, çinko ve fosfor gibi diğer mineraller de güçlü kemiklerin oluşmasına yardımcı olur. Bu da kişide osteoporoz gelişimini önlemeye yardımcı olur.

Editör: Wan Haber