Bütün dünyayı etkileyen koronavirüs pandemisi gündelik yaşantımızda ve çalışma sektörlerinde kökünden çeşitli değişikliklerin yapılmasına sebep oldu. Covid-19 tedbirleri kapsamında 21 Mart tarihinden itibaren kapalı olan ve 1 Haziran tarihinde normalleşme sürecine geçiş ile birlikte tekrar müşterilerini ağırlayan güzellik merkezleri ve kuaförler de yeni döneme yeni yöntemler ile giriş yaptı. Güzellik Merkezlerinde Alınacak Korona Önlemleri

Bütün hijyen kurallarına ilişkin kurallar baştan sonra değiştirildi. Kadın müşteriler ateşi ölçüldükten sonra önlük ile içeri alınacak, tek kullanımlık maske, steril, önlük, bone ve havlular kullanılacak. Yoğunluğa karşı randevu sistemi devreye sokulacak. Tırnak pensleri üç çeşit dezenfeksiyon sistemleri ile temizlendikten sonra kullanılacak, cilt bakım üniteleri uzun hava sterilizasyon cihazı ile sık sık temiz havaya kavuşturacak.

Sosyal mesafe kurallarına uyulacak şekilde koltuk düzenlemeleri yapılacak. Yan yana müşteri kabul edilmeyecek. İçecek ve yiyecek ikramı yapılmayacak, her işlem sonrasında buharlı hava temizleyicisi ile dezenfekte edilen bütün tırnak makaslarının sayıları azaltılacak.

Koronavirüs dönemi öncesinde kadınlar güzellik salonunda özellikle de bekleme salonlarında oturur, kahvelerini içer ve sıranın kendilerine gelmesini beklerdi. Ama artık bu durum değiştiği. Çünkü koronavirüsü salgını, özellikle de insanlar arasında izolasyon ve sosyal mesafe kurallarına uyulması zorunluluğu getirdi.

Tüm bu sebeplerden dolayı özellikle de kadınların hijyen ve temizlik bakımlarında kullanılan güzellik merkezi araç ve gereçlerinin tek kullanımlık gerçekleştirildikten sonra dezenfeksiyon ile temizlenmesi ve buharlı temizlik ölçüm aletleri ile tekrardan kullanıma hazır hale getirilmesi gerekir.

Kadın güzellik merkezlerinde kullanılan tarak, makas gibi saça direk temas eden araç gereçler ile yüz maskeleri ya da yüzü güzelleştirmek amacıyla kullanılan çeşitli fondöten ürünlerinin tek kullanımlık olacak şekilde kullanılması ya da tek kullanımlık olarak faydalanılan ürünlerin tekrar dezenfeksiyon işlemlerinden geçildikten sonra ikinci kullanıma hazırlanması gerekir.

Yalnızca müşterilerin dikkat etmesi yetmeyecektir elbette. Bu nedenle özellikle de güzellik salonu işleten bireylerin ya da diğer işleticilerinin online bir şekilde randevu vermeleri ya da daha fazla müşteriyi çekebilmek amacıyla kalabalık ortamların oluşması gibi durumlardan kaçırılmasına kesinlikle riayet etmeleri gerekir.

Editör: Wan Haber